Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 23 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij WES in Rotterdam waan je je in een decor van Wes Anderson

Fan van films als The Grand Budapest Hotel, The Darjeeling Limited en The Royal Tenenbaums? Dan ga je je helemaal op je plek voelen bij WES eettentje in het Oude Noorden van Rotterdam. De nieuwe hotspot heeft een filmisch decor à la Wes Anderson, waarin je kunt genieten van gerechten uit de Joods-Perzische keuken.

Zoals ze het zelf zeggen: ‘Niet je koffiehuis, restaurant, kroeg, maar gewoon een fijne hang-out.’

Menu van WES eettentje in Rotterdam

Het menu van WES eettentje

WES is heel geschikt om met groepen te gaan eten; of dat nu twee vriendinnen zijn of al je collega’s. Voor 25 euro per persoon bestel je een ‘tafeltje vol’ eten, met een selectie van de chef. Maar als je liever zelf wilt kiezen, kan dat natuurlijk ook. Kies uit gerechten als tabouleh, falafel, linzensoep of gestoofde lamsnek. Alles op de kaart is de hele dag door te bestellen.

Voor vegetariërs staat er genoeg op de kaart, maar ook alleseters zijn met gestoofde eendenbout en makreelsalade prima op hun plek. Alle gerechten van WES zijn goed betaalbaar, en dat maakt ons alleen nog maar enthousiaster.

Alleen langs voor een snelle lunch of relaxte borrel? Op de kaart vind je natuurlijk ook mezze: dan krijg je gewoon een beetje van alles. We zijn ook erg benieuwd naar de bloemkoolkroketten met gorgonzola! Toch net wat specialer dan de bagel met gegrilde groenten of baba ganoush die je er ook kunt bestellen – maar die is ongetwijfeld ook erg lekker.

Wat is er nou beter dan een rijk belegde bagel?! #weseettentje #nieuwezaak #oudenoorden

130 Likes, 5 Comments – Wes.eettentje (@wes.eettentje) on Instagram: “Wat is er nou beter dan een rijk belegde bagel?! #weseettentje #nieuwezaak #oudenoorden”

Afhalen bij WES

Een groot deel van de gerechten kun je ook afhalen, maar dan mis je natuurlijk wel het interieur van de zaak. De laatste ruimte van de zaak is zelfs geïnspireerd op de treinwagons uit The Darjeeling Limited, een film van Wes Anderson. Met donker hout en primaire kleuren is het écht alsof je zo een film in stapt. En een goeie ook nog.

Eten afhalen heeft trouwens wel een ander (duurzaam) voordeel: als je je eigen bakjes meeneemt, krijg je 50 cent korting per gerecht. Je koffie is ook iets goedkoper als je een eigen mok hebt. Winning!

Het adres van WES eettentje in Rotterdam

Benthuizerstraat 94a
3035 CR Rotterdam

WES is op donderdag tot en met maandag geopend van 11:00 tot 23:00 uur. Reserveren kan vanaf 6 personen op de website

Meer restaurants in Rotterdam

Foto van WES eettentje in Rotterdam
Eten bij WES Rotterdam
WES eettentje Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.