Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 22 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Hotspot: PokeLohaBowl in Haarlem

Haal jij je maaltijd het liefst af? En houd je van poké bowls? Dan heb je geluk. Deze twee vliegen sla je in één klap bij PokeLohaBowl in Haarlem. Poke-hóé? Loha: dat betekent goed en lekker. Precies waar we van houden!

Een poké bowl komt officieel uit Hawaii. Het is één grote mix van gezonde ingrediënten die bij elkaar super smaakvol zijn. We durven het ook wel the best of both worlds te noemen. We houden ontzettend van lekker eten, en als dat ook nog gezond is, dan is het helemaal top.

PokeLohaBowl

Haarlem is een hotspot rijker met de PokeLohaBowl. Je kan er zowel eten bestellen als afhalen. Ideaal voor als je een keertje weinig tijd hebt.

Dat de Poké Bowl afstamt uit Hawaii is in het interieur goed terug te zien. Er is veel gebruik gemaakt van tropische sferen en bamboe. En wat hier natuurlijk niet bij kan ontbreken, is de grote, roze flamingo op de muur. Super gezellig om er een hapje te gaan eten! (Of twee).

PokeLohaBowl
PokeLohaBowl

Stel zelf je Poké Bowl samen

Het leukste aan deze hotspot is dat je geheel zelf je eigen poké bowl kunt samenstellen. Je begint met een basis, waarbij je kunt kiezen uit sushi rijst, quinoa, courgette noodles, salade of spelt. Daarna kies je je proteïne: tonijn, zalm, kip, krab, of tofu. Vervolgens doe je er nog een dressing en verschillende groente naar keuze bij. En als laatste kies je nog een lekkere topping uit, zoals knapperige uitjes, knoflook flakes of geroosterde amandelen. Yum!

Maar als je door de bomen het bos niet meer ziet door al die keuzes, kan je ook het personeel om suggesties vragen. Ze hebben namelijk ook poké bowls die al zijn samengesteld. Dan ben je sowieso verzekerd van een ‘Loha’ poké bowl.

PokaLohaBowl

Groene hotspot

Wat ook belangrijk is, is dat PokeLohaBowl een duurzame hotspot is. Alle groentes komen van een lokale groenteboer en de vis komt uit IJmuiden. Maar ook de verpakking is groen: ze gebruiken biologisch afbreekbaar materiaal van suikerriet. En je kan er Earthwater en diverse smaken Mangajo sap bestellen. Liever wat sterkers? Ze hebben ook goede koffie!

Over water gesproken trouwens… Dat loopt ons nu wel in de mond. Wij kunnen niet wachten om er heen te gaan.

Het adres van PokeLohaBowl

Zijlstraat 16
2011 TN Haarlem

De PokeLohaBowl in Haarlem is van dinsdag t/m zondag geopend. Neem een kijkje op de site voor de precieze openingstijden.

Meer leuke hotspots?

Pokebowls Haarlem
PokeLohaBowl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.