Emma Bering
Emma Bering Restaurants 18 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Empenadas Maxima in Haarlem: voor de goddelijkste empanadas

Ben je dol op pasteitjes? Dan ben je hier aan het goede adres! Restaurant Empanadas Maxima in Haarlem serveert namelijk heerlijke zelfgemaakte empanadas. Dat moet je toch gewoon een keer proeven?

Voor degenen die niet weten wat een empanada is, even een kleine beschrijving. Het is deegwaar gevuld met groenten en/of vlees en wordt gebakken of gefrituurd. Het woord empanada betekent inpakken of inwikkelen. Van origine komt het hapje uit Spanje en Portugal, maar het wordt ook veel gegeten in Zuid-Amerika. Dat is het ongeveer in een notendop.

Empanadas Maxima

Empanadas in alle vormen en soorten

Empanadas Maxima is een hotspot in Haarlem die zich volledig focust op, jawel, empanadas! Ze bakken ze in verschillende varianten. Zo heb je Carne, Pollo, Choclo (maïs), Caprese en Jamón y Queso. En allemaal hebben ze een andere vorm, en natuurlijk een andere inhoud. Ze zijn deels gemaakt met vlees en deels vegetarisch. Voor iedereen wat wils.

Sinds een maandje hebben ze er een nieuwe smaak bij: Queso y Cebolla met een vulling van kaas en ui.

Empanadas Maxima in Haarlem

Op naar Haarlem!

Trek gekregen? De lekkernijen zijn te eten in het schattige restaurantje in Haarlem waar je kunt zitten of je empanadas kunt meenemen. Of ga ze een keer proeven op de markt in Haarlem, waar Empanadas Maxima een kraampje heeft.

Mocht Haarlem nou te ver weg zijn, dan kun je ook proberen om ze een keer zelf te maken. Dit recept is simpel en lekker. We hebben de empanadas gevuld met rundvlees en een andere versie gemaakt met kip en chorizo.

Het adres van Empanadas Maxima:

Gedempte Raamgracht 38
2011 WK Haarlem

Empanadas Maxima is van woensdag t/m zondag geopend. Check de site voor de exacte openingstijden!

Meer Zuid-Amerikaans eten?

Empanadas

Empanadas Maxima

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.