Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 19 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Monsieur.dame in Amsterdam-West serveert Mediterraanse gerechten in een huiselijke setting

“Beschouw deze pop-up als je tweede woonkamer. Schrijf een boek, dineer in stijl of smeer je rot op ons zonovergoten terras.” Dat is wat monsieur.dame je belooft, een lunchroom en restaurant in Amsterdam waar je nog tot en met januari terecht kunt voor de lekkerste Mediterraanse gerechten én een goede sfeer.

Monsieur.dame werd opgericht door de jonge chefkok Brian en zijn verloofde Josje. Zij zijn gek van Zuid-Europa – het oorspronkelijke plan was om met een camper door Frankrijk te reizen en op verschillende campings eten te bereiden.

Dat plan veranderde uiteindelijk in een pop-uprestaurant (je moet toch wat), maar het leuke is dat ze zich nog steeds elke maand laten inspireren door een andere streek. In augustus vind je bijvoorbeeld gerechten uit Normandië op het menu, volgende maand zal dat Sicilië zijn.

monsieur.dame

De kaart van monsieur.dame

Op het lunchmenu van augustus vind je natúúrlijk de ‘croque.monsieur.dame’, maar ook heerlijke combinaties als een boterham met artisjokcrème, manchego en amandelcrumble. Het diner, dat te bestellen is van donderdag tot en met zaterdag, bestaat uit een redelijk vastgesteld viergangenmenu voor €32,50, plus eventueel een kaasplankje. Je kunt wel kiezen voor vlees/vis of vegetarisch.

Kom je er tussen lunch en diner, dan kun je een brownie of citroentaart bestellen.

monsieur.dame

Franse ambiance

Maar er is meer dan eten: de huiselijke Franse ambiance van het zaakje leent zich prima voor een dagje buiten de deur werken. Oudroze muur, donker houten stoelen en flink wat planten: jup, wij zijn om. En laten ze nou ook nog eens heerlijke koffie serveren.

En die sfeer is geen toeval. Het restaurant is gevestigd in Lola Luid, een broedplaats en ontmoetingsplek in Amsterdam Nieuw-West. “Wij geloven in leegstandsbeheer met een maatschappelijke meerwaarde”, meldt de website – en hoe kan die waarde nou beter gecreëerd worden dan door samen eten?

Het adres van monsieur.dame in Amsterdam

Derkinderenstraat 44
1062 BJ Amsterdam

Op dinsdag en woensdag is monsieur.dame geopend van 09.30 tot 18 uur, op donderdag en vrijdag van 09.30 tot 23 uur en op zaterdag van 11 tot 23 uur.

Meer hotspots met Franse gerechten

monsieur.dame
monsieur.dame
monsieur.dame

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.