Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Restaurants 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bij het Koekemannetje in Amsterdam is de koek nooit op

Het Koekemannetje is sinds eind juli te vinden in de charmante Negen Straatjes van Amsterdam. Deze nieuwe banketbakkerij bakt niet alleen heerlijke koekjes, maar hoe deze zaak tot stand is gekomen, is ook nog eens een héél zoet verhaal.

Alain en David startte deze zaak uit hun gedeelde liefde voor het bakken van koekjes. Deze passie ontwikkelden ze ooit samen, toen Alain oppas was voor David. Tijdens het oppassen was het bakken van koekjes hun grootste bezigheid. De droom om ooit samen de koekjes te verkopen, kwam uit. Iets met goal chasers.

Koek en chocolade

Alain en David hebben samen met banketbakker Bart een recept ontwikkeld waarbij het koekje een crunchy buitenkant heeft en een zachte binnenkant. Dan voegen ze ook nog eens chocolade toe om deze koeken helemaal onweerstaanbaar te maken. Kijk dus niet gek op van de horde mensen voor de deur: deze Amsterdamse koeken zijn in trek!

De koekjes worden bereid met Belgische chocolade en verder gebruiken de bakkers alleen 100% natuurlijke ingrediënten. Er zijn momenteel vier smaken te koop bij Het Koekemannetje: koeken met witte, pure -en melkchocolade plus een variant met witte chocolade en macadamia. Loopt jou het water ook al in de mond?

Eyecatcher

In de etalage van Het Koekemannetje valt meteen het goudkleurige, met koekjes gevulde-reuzenrad op. Het reuzenrad is niet alleen een pronkstuk, maar ook nog eens van monumentale waarde. Deze eyecatcher is gerestaureerd om de koekjes prominent in de schijnwerpers te plaatsen. Het geeft zeker een extra vrolijke dimensie mee aan de bakkerij.

Verder is de winkel super knus ingericht. Met gezellige kleurcombinaties en een moderne twist wordt jouw bezoek een feestje (en meerdere bezoekjes waard).

Duurzame koektrommel

Bij Het Koekemannetje zijn ze op duurzaam gebied ook nog eens goed bezig. Er wordt geen plastic gebruikt, maar alleen duurzaam verpakkingsmateriaal. Een lieflijk ogende koektrommel is een geweldig product binnen het assortiment, waar ook nog eens een goede actie aan verbonden zit.

Kom je voor een refill naar de winkel, dan krijg je bij het meenemen van je Koekemannetje-koektrommel 10% korting. Zo draagt iedereen bij aan een beter milieu. Dat doen ze goed, de mannen van Het Koekemannetje.

Één koek kost €1,85. Wil je de schattige koektrommel kopen, inclusief acht overheerlijke koeken? Dan betaal je € 14,80. Wij wedden dat jij al aan het rennen bent naar de Runstraat nummer 3.

Adres Het Koekemannetje

Runstraat 3, 1016 GJ Amsterdam

Dagelijks geopend van 10:30 tot 18:30 uur. Kijk voor meer informatie op de website.  

Meer bakkerijen in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.