Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 4 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Bakken met Passie in Amsterdam: hét adres voor zuurdesembrood

Ken je Bakken met Passie al? Deze hotspot mag niet ontbreken in je kleine zwarte boekje. Dit kleine broertje van bakkerij Simon Meijssen is hét adresje voor zuurdesembrood. Bovendien kun je hier eten in de bakkerij, tussen de bakkers.

Bakken met passie = veel tijd en moeite

Amsterdammers kennen de bakkerijen van Simon Meijssen wel. Deze bakkerij ontstond in 1910 aan de Albert Cuypstraat 78. Inmiddels zijn er zes vestigingen, maar de jongste telg is bakkerij Bakken met passie. Die opende bijna op de geboorteplaats, maar dan op nummer 53.

Co en Marja Meijssen runnen deze hotspot met als doel om echt kwaliteitsbrood te maken. In een tijd waarin je op elke straathoek wel een broodje kunt kopen, gaan zij niet voor snelheid of gemak. Hun brood wordt met veel tijd (om te rijzen) en moeite gebakken, op de stenen ovenvloer. Dat gaat allemaal met de hand.

Zuurdesem

Zo zijn ze hier heel serieus over zuurdesembrood dat nu zo populair is en waar zo veel om te doen is geweest (de Keuringsdienst van Waarde ontdekte bijvoorbeeld dat veel bakkers zuurdesempoeder gebruiken in plaats van echte zuurdesem).

Bakken met Passie gebruikt drie zelfgemaakte en zelf onderhouden desemsoorten en zijn wat dat betreft een voorloper in Nederland als het gaat om deze broden.

Eten in de bakkerij

Helemaal leuk is dat je ook kunt eten in de bakkerij, gewoon midden tussen de bakkers. Geniet van een croissantje of heerlijke patisserie terwijl er ondertussen voor je neus verse broden worden gebakken. Lijkt ons véél leuker dan een avondje Netflix kijken.

Bakken met Passie zit aan de Albert Cuypsstraat 53 en is op dinsdag t/m zaterdag geopend van 7:30 tot 18:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.