Redactie
Redactie Inspiratie 16 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… De Markthal in Rotterdam

Als een gigantische paddenstoel is De Markthal in Rotterdam uit de grond gerezen. De eerste échte foodcourt in Nederland, geïnspireerd op de bekende overdekte markten in onder andere Barcelona, Madrid en Stockholm. 1 oktober gingen de deuren open en ook Culy bezocht deze prachtige nieuwe thuishaven voor foodies. 

Klik hier voor een prachtige panorama van De Markthal.

Als je aankomt op de Blaak valt het immense gebouw in de vorm van een omgekeerde ‘U’ direct op. De buitenkant geeft al voor een deel prijs wat je binnen kunt verwachten, zo zitten er restaurants en winkels die ook van binnen toegankelijk zijn.

Eenmaal binnen is het nu al beroemde plafond met prints van verschillende ingrediënten een gigantische trekpleister, maar dat is natuurlijk niet het enige waar we voor komen. In de hal zijn namelijk maar liefst 96 versunits gecreëerd met allerlei verschillende aanbieders. Daarbij is er ruimte voor 20 food shops (waaronder een enorme Aziatische supermarkt) en restaurants, en vind je een etage lager onder andere een slijterij en supermarkt.

Wat viel ons op?

Als we de 100 ‘kraampjes’ stuk voor stuk zouden beschrijven, ben je morgen nog niet klaar met lezen. Dus willen we graag uitlichten wat ons precies opviel. Wat vonden we goed? Wat juist minder? En wat moét je als foodie gezien en geproefd hebben?

Waar we toch echt het meest blij van werden, is dat er eindelijk ook in Nederland een plek is waar je terecht kunt voor ál je boodschappen, hoe simpel of juist exotisch ze ook zijn. Door het grote aanbod en de diversiteit aan concepten is er werkelijk voor ieder wat wils en kun je ongeveer elk product – van cupcake tot truffel en tot cress – wel krijgen. Bakkers, groentejuweliers, vleesliefhebbers, oliebaronnen en paddenstoelverkopers zijn allemaal aanwezig, en dit is nog maar een greep uit alle units waar wij bij in katzwijm vielen.

Wat we iets minder vonden, is dat er ook een aantal aanbieders zijn die een wat minder authentieke en – zoals wij het noemen – ‘oprechte’ uitstraling hebben. Zo houden ook wij echt wel van een bordje sushi, maar een all-you-can-eat concept vinden we hier bijvoorbeeld niet thuishoren. Maar, we begrijpen natuurlijk wel dat er genoeg mensen zijn die hier juist wel behoefte aan hebben.

Tot slot: wat mag je wat ons betreft echt niet missen? Haal de meest uiteenlopende paddenstoelen, olie en azijn bij Heerlijk & Eerlijk deli, de gevulde broden van Le Perron, hammen en pintxos bij Basq Kitchen, verse groente- en fruitsoorten bij Verse Oogst en gedroogde worstjes (de geitenkaas is een aanrader!) bij Monsieur Saucisson.

De Markthal bevindt zich op de ds. Jan Scharpstraat 298 te Rotterdam, om de hoek van station Rotterdam Blaak. Kijk hier voor meer informatie en de openingstijden. Tip: als het lukt, ga dan doordeweeks omdat het in het weekend erg druk kan zijn. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.