Redactie
Redactie Afhalen 15 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… De Foodhallen in Amsterdam

Na maanden van speculeren, fantaseren en binnendruppelende informatie is het dan eindelijk zo ver: de Foodhallen zijn geopend! Culy kreeg gister een uitgebreide rondleiding langs de verschillende stands en proefde van alles een beetje.

Eerst even wat achtergrondinformatie: de Foodhallen is onderdeel van De Hallen Amsterdam, een overdekt concept gevestigd in een oude tramremise met daarin onder andere twee restaurants, een bioscoop en bibliotheek.

In de Foodhallen verkopen 21 verschillende aanbieders het hele jaar door verschillende gerechtjes, passend binnen hun eigen concept. Zo is er bijvoorbeeld een stand van Caulils met goddelijke kaas en tosti’s, het vernieuwende Friska met gezonde handrolls en verrassend genoeg ook Maza met hummus en falafel.

Twee nori-wraps van Friska met: zoete aardappel met kip, en zalm, quinoa en spinazie.

Plankje met o.a. pulled pork, terrine van varkenstong en buikspek van The Rough Kitchen

Al deze heerlijkheden eet je op aan één van de tafels, stoelen en bankjes, onder het genot van een drankje dat je haalt bij één van de vier bars.

Maar… Lijkt het dan niet heel veel op de Rotterdamse Markthal die eerder deze maand ook haar deuren opende? Nee, want waar je bij de Foodhallen de happen en drankjes (voornamelijk) ter plekke op eet, is de Markthal een overdekte food court waar voornamelijk losse producten worden verkocht.

Kijk hier voor een overzicht van alle aanbieders in de Foodhallen.

Een plankje van Bulls and Dogs met hun eigen gedroogde worst en verschillende soorten hotdogs, geserveerd op pretzels

De lekkernijen van Caulils

Met lamsvlees en spinazie gevulde mini-pies van Wild Moa Pies

Onze favorieten

Na een uitgebreide rondleiding was het natuurlijk tijd om te proeven en er zaten gelijk een aantal favorieten bij. Zo smolten we bij het proeven van de raclette van Caulils, was het krokante buikspek van The Rough Kitchen onovertroffen smaakvol en waren we positief verrast door het vegetarische ‘vlees’ van Green Brothers. 

Maar, ook de spring rolls van Viet View zijn zeker een aanrader, evenals de sushi handrolls (temaki’s) van Meneer Temaki. Tot slot weten we uit eerdere ervaring dat de broodjes en pasta’s van Pasta di Mamma (bekend van de gelijknamige winkels in Amsterdam) ook zeker het proeven waard zijn en zijn de taartjes & madeleines van Petit Gâteau altijd een traktatie.

De waanzinnige kaastosti en raclette (met een aardappeltje en cornichons) van Caulils

Zalm temaki’s van… Meneer Temaki! 

Goddelijke taartjes in de vitrine bij Petit Gâteau

Helaas konden we nog niet de bouillabaisse van Le Big Fish proeven omdat de stand nog niet klaar voor gebruik was, net als het Indiase streetfood van Shirkan (van de eigenaren van MOMO en Izakaya). Misschien ook maar beter, dan hebben we de volgende keer weer een goed excuus om langs te gaan.

Ben jij al bij de Foodhallen geweest? En zijn er stands die hoog op je bezoeklijstje staan? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

Soep in brood van BBROOD

Pizza met varkensvlees en banaan van Pink Flamingo

Hummus en falafel van Maza

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.