Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Originele gerechtjes en (natuur)wijnen bij Fijnkost in Amsterdam

Er zijn zaken waar je lekker kunt eten en er zijn zaken waar je hééééél lekker kunt eten. Voor die laatste categorie hoef je gelukkig niet per se je spaarvarken kapot te slaan, want ook tussen de niet-sterrenzaken zitten parels. Fijnkost in Amsterdam is er zo eentje.

Fijnkost heeft twee vestigingen: een aan het Vondelpark en een aan het Westerpark. Net een lange wandeling achter de rug? Stap hier dan maar even binnen.

Fijnkost Amsterdam

De sfeer in Fijnkost is gemoedelijk, vlot en vriendelijk. Kortom: het is moeilijk om je hier níét thuis te voelen. Misschien ligt dat voor een deel aan de fijne drankkaart.

Die bevat – naast een paar toffe speciaalbiertjes van de tap – namelijk heel wat wijnen, waaronder een grote selectie natuurwijn. Ze maken er een missie van om de mooiste wijnen uit Europa te selecteren tegen een betaalbare prijs.

Eten bij Fijnkost

En bij wijn hoort lekker eten, dat staat buiten kijf. Het concept bij Fijnkost bestaat uit kleurrijke gerechten die bedoeld zijn om te delen. Zet je tafel vol met meerdere gerechten en bestel bij als je daar zin in hebt.

En geloof ons: dat wil je. Ooit al dim sum met bbq-mais, gemarineerde spitskool en chilisaus voor de borrel gehad? Of gepoft knoflookbrood met walnotenpasta? Vegetarische paté met rabarberchutney en brood? Dat is borrelen hoe wij ‘t graag hebben.

Van de dinergerechten wil je al helemaal een impulsieve reservering plaatsen voor vanavond: lamsworst met botersla, puree en munt of cantharellen met mierikswortel en kervel zijn maar een greep uit de uitgebreide maar weloverwogen kaart.

Adres en openingstijden Fijnkost

Locatie Westerpark

Van Limburg Stirumplein 18
1051 BE Amsterdam

Dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:00 uur.

Locatie Vondelpark

Zocherstraat 10

1054 LX Amsterdam

Dagelijks geopend van 16:00 tot 00:00. Kijk voor meer info op de website

Meer toffe hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.