Weekmenu: 7x gerechten voor de nazomerse dagen

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week een sunny side up -nazomer menu.

Als we het weerbericht van komende week moeten geloven, liggen er nog wat heerlijke nazomerdagen in het verschiet. Woehoooe! Daarom stellen wij deze week nog een keer een zomers weekmenu voor je in elkaar, zodat jij het optimale uit deze zonnige dagen kunt halen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account

Maandag

Laten we beginnen met een frisse maaltijd. De orechiette pasta, sardientjes, salie en citroen dragen bij aan een mooi samenspel van smaken. Het receptje is ook nog eens snel en gemakkelijk te maken, helemaal súper op een maandag!

orechiette met sardines
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: orechiette met sardines, salie en citroen

Dinsdag

Laksa is een Aziatische soort soep die bereidt kan worden met verschillende ingrediënten. De basis bestaat wel altijd uit kokosmelk en een kruidenpasta en verder kun je toevoegen wat jij lekker vindt. Deze variant met tofu, peultjes en pinda’s is een zalige voor deze avond.

vegetarische laksa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: vegetarische laksa met tofu, peultjes en pinda’s

Woensdag

Als je dan écht die summer feeling nog wilt ervaren, dan kan binnen deze week dít gerechtje zeker niet uitblijven. Perzik is geweldig zomers, de burrata is gewoonweg altijd goed en de tomaten en basilicum maken deze vegetarische salade helemaal af. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om een mega lekker gerecht te maken. Daar is dit recept het bewijs van.

Salade met Burrata tomaat en perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: makkelijke salade met Burrata, tomaat en perzik

Donderdag

Flammkuchen is eigenlijk altijd een goed idee. Deze zomerse variant is er eentje die je niet alleen in tijdens de zomermaanden wilt eten, maar het liefst het hele jaar door. Pittig eten tijdens warmere dagen is ook nog eens heel goed voor je, dus het spicy gehakt in dit gerechtje is zeker een fijne bijkomstigheid.

zomerse flammkuchen met courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt

Vrijdag

Een gerecht dat lekker weghapt op een warmere vrijdagavond. Met deze taartjes met ei ham en groene asperges start jij je weekend feestelijk. Ook leuk om ze in iets kleinere porties te bereiden en ze te serveren tijdens je vrijmibo.

bladerdeegtaartjes met ei en asperges
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges

Zaterdag

Binnen dit weekmenu kook je op zaterdag met vodka, gewoon omdat het kan! Deze chili con carne heeft kennisgemaakt met ingrediënten die komen kijken bij het maken van een ‘bloody mary’. Deze ‘bloody’ chili con carne is dan ook zeker eentje die je een keer geproefd moet hebben. Super om met nacho’s, taco shells of rijst te serveren.

chili con carne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: ‘Bloody’ chili con carne met vodka

Zondag

Deze steak is geheel vegan, maar je mist een stukje vlees of vis écht niet! Het recept leent zich super om eventueel te combineren  met een goed stuk brood. Een magnifiek gerechtje om je weekmenu mee af te sluiten.

bloemkoolsteak romescosaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7x gerechten voor de nazomerse dagen
Sluiten