Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 10 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder: The White Room* in Amsterdam serveert nu een menu uit 1885

Wist je dat The White Room* in Amsterdam het oudste restaurant van Amsterdam is? Dit jaar mag het restaurant in het Grand Hotel Krasnapolsky maar liefst 135 kaarsjes uitblazen. Het wordt gevierd met een heel bijzonder diner, waarbij chef Randy Karman samen met Jacob Jan Boerma de receptuur van de allereerste menukaarten aan je voorschotelt.

Een 135 jaar oud menu

Op de oude menukaarten van The White Room* zijn gerechten terug te vinden als ‘diplomaten pudding’, tarbot ‘chaud-froid’ en huzarensalade. Chef de Cuisine Randy Karman en Jacob Jan Boerma maken die gerechten uit 1885 nu na, mét Michelin allure.

Ze serveren ze tijdens een exclusief 135-jarig diner op 15 en 16 september, bestaande uit 6 gangen. We zijn nú al benieuwd wat de chefs van zulke oude receptuur hebben gemaakt.

Historie proeven

Dat zijn overigens niet de enige festiviteiten in het hotel. Want alles staat de komende tijd in het teken van de rijke historie en de verhalen over deze plek in hartje Amsterdam.

Vanaf 17 september staan er twee specials op de kaart bij Grand Café Krasnapolsky en Bar The Tailor. Zo is er in de bar een bijzondere punch te proeven en serveert het Grand Café een hoofdgerecht geïnspireerd op een oude menukaart.

Het oudste restaurant van Amsterdam

Ook zullen alle openbare ruimtes van het hotel worden omgetoverd tot een historische expositieruimte. Met QR-codes kun je door dit mini-museum wandelen en de verborgen verhalen ontdekken van het oudste restaurant van Amsterdam…

Iedereen is welkom in het hotel tussen 14 en 27 september om de historische collectie te komen bekijken. Reserveren voor het 135-jarig diner in The White Room* op 15 en 16 september kan online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.