Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 26 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Wow: dit is de oven van je dromen

Keukenprinsen- en prinsessenopgelet: van dit nieuwe technologische snufje zou je wel eens héél hebberig kunnen worden. Miele heeft namelijk een nieuwe oven op de markt gebracht, en als je hoort wat dié allemaal kan, word je praktisch van je stoel geblazen.

De inductiekookplaat, stoomovens, ‘onzichtbare’ afzuigkappen en kookwaterkranen: er wordt hard geijverd om het keukenlandschap nog makkelijker en efficiënter te maken.

Dat lijstje is sinds kort mooi aangevuld door de nieuwste oven van Miele: de Dialog oven. Culy was bij de lancering van deze droomoven en we kunnen je alvast vertellen: dit apparaat is pure magie.

Koken op next level niveau

Het revolutionaire aan deze oven zit ’m in feit dat die verschillende ingrediënten (zoals vlees, vis of brood) tegelijkertijd perfect kan bereiden, bakken of ontdooien. Dat wil zeggen dat je gewoon je aardappeltjes tegelijk met je lamsbout en je groene asperges de oven in kan zwiepen. De oven doet voor jou de rest van het werk, en de verschillende ingrediënten zijn gelijktijdig klaar.

Klinkt dat too good to be true? Is het niet. De technologie is zo ingenieus dat de oven een ‘dialoog’ voert met elk afzonderlijk ingrediënt. Dat doet ‘ie via een sensorisch besturingssysteem dat de energie van de afzonderlijke ingrediënten aanvoelt. Aan de hand van die energetische informatie stelt de oven automatisch de juiste gaartijd in. Vernuftigheid van de hoogste klasse!

Met eigen ogen gezien

Voor wie dat alles niet gelooft: we mochten het tijdens de lancering van deze oven met eigen ogen aanschouwen. Dat was een heus spektakel, kunnen we je vertellen. Om je een idee te geven: een stukje zalm dat volledig geïsoleerd zit in een blok ijs, komt na slechts 8 minuten alsnog prima gegaard uit de oven – en dat zonder dat het ijs smelt!

Zoiets gaat ons verstand eerlijk gezegd lichtelijk te boven. Gelukkig hoefden we daar niet te veel over nadenken en mochten we lekker brainless genieten van de gerechten die in de oven werden bereid. Dat ging van tot ravioli met garnalen en een gepocheerde eierdooier tot een frambozensoufflé – al-le-maal bereid in de oven. We proefden en concludeerden dat het goed zat.

Ben je enthousiast om zo’n apparaat aan te schaffen? De Miele Dialog oven is te koop via de website van Miele. Erg goedkoop is ’ie niet, maar voor je droomoven moet je wat over hebben, toch?

Meer over keukengadgets?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.