Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… Eggslut in Londen (van het beroemde restaurant uit L.A.)

Het beroemde restaurant Eggslut uit Los Angeles opende onlangs haar eerste buitenlandse vestiging, in Londen. Culy’s Nancy was toevallig in Londen en ging er langs. Dat snap je.

Liefde voor eieren

Een restaurant dat zichzelf Eggslut noemt: daar moeten ze wel humor hebben. Of op z’n minst een beetje gek zijn. In ieder geval zijn ze er dól op eieren. Want alles draait hier om eieren: van gekookt tot geroerd tot gepocheerd. Het restaurant begon ooit als food truck (en was naast Koji één van de grondleggers van de food truck cultuur in L.A.), inmiddels zijn er vijf vestigingen in Californië.

En hoewel je hier in principe alleen even een burger of sandwich komt halen, spreekt het concept ook serieuze foodies aan. Chef Alvin Cailan is inmiddels een grote naam in de culinaire wereld en hij presenteert The Burger Show op het Youtube-kanaal van First We Feast.

Op het menu bij Eggslut in Londen

Het menu van Eggslut

Het menu van Eggslut is in principe bij alle vestigingen hetzelfde en bestaat uit 8 items, onderverdeeld in sandwiches en specialiteiten. Er staat bijvoorbeeld een cheeseburger op de kaart, gemaakt van Angus beef. Die wordt geserveerd met een gebakken ei, augurk, gekarameliseerde ui, Cheddar en Dijonnaise (mosterd met een vleugje mayonaise). Of neem een sandwich met bacon, gebakken ei, Cheddar en chipotle-ketchup op een warm briochebroodje.

Wij gingen langs bij Eggslut op de dag van opening. Zoals te verwachten was het nog een beetje chaotisch, maar de sfeer zat er al meteen goed in bij deze Britse vestiging. Eggslut Londen bevindt zich in de wijk Notting Hill, die je ook wel kent van de gelijknamige film. Het verbaast ons een beetje dat niet is gekozen voor een rauwere, creatievere wijk als Shoreditch. Maar, er gaan geluiden dat Eggslut ook nog wil uitbreiden naar andere wijken in Londen.

Gepocheerd ei bij Eggslut in Londen

Culy ontdekt Eggslut

Eigenlijk zijn we er vrij snel uit: we gaan voor de Fairfax: een van de meest geliefde sandwiches van Eggslut. We krijgen een warme brioche met daarop het perfecte roerei met bieslook, Cheddar, gekarameliseerde uien en sriracha-mayonaise.

Zó veel troost en liefde in een broodje, we kunnen het bijna niet aan. Minstens zo bevredigend als een goede burger. Gefascineerd kijken we ook toe hoe één kok aan de lopende band zijn zijdezachte roereieren staat te maken (we zitten aan de keuken).

Ook móéten we de ‘Slut’ proeven: nog een specialiteit. En het meest fancy gerechtje van de kaart. Het bestaat uit een zachte aardappelpuree met daarop een zachtgekookt ei in een glaasje. Het hele glaasje wordt gepocheerd in heet water, daarna wordt het gerechtje afgemaakt met zeezout en bieslook en geserveerd met stukjes toast. Over troostrijk gesproken.

Het adres van Eggslut in Londen:

Bij Eggslut kun je slechts kiezen uit twee drankjes: cola of sinaasappelsap (er is ook water of koffie, waaronder cold brew). Heb je nog zin in iets zoets na je eitje, dan kun je voor de warme salted chocolate chip cookie gaan.

Het adres:

185 Portobello Road, Londen

Openingstijden: maandag t/m zondag van 08:00 tot 17:00 uur. 

Meer over Eggslut:

Medewerker van Eggslut in Londen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.