Edel by Dennis in Amsterdam: het casual (en rebelse) broertje van Daalder

Chef Dennis Huwaë gooit al jaren hoge ogen met zijn restaurant Daalder in de Amsterdamse Jordaan. Daar laat je je een avond in de watten leggen met een mooi menu van vijf of zeven gangen. Maar het kriebelde bij de chef. Hij wilde eten op topniveau blijven serveren, maar dat ook toegankelijk(er) maken voor iedereen. Bij Edel by Dennis doet hij dat. De slogan is niet voor niets: Oops…We Burned the Rule Book…

De fik erin dus! In de lijst met regeltjes die bepalen waar een restaurant aan moet voldoen. Maar ook in een stijve aankleding en een prijzige menukaart. Bij Edel by Dennis zit er graffiti op de muren (van een New Yorkse kunstenaar genaamd ELLE) en kun je ook een stevig potje uitgaan.

View this post on Instagram

JOEY – eel in the green // bergamot // sorrel

A post shared by Edel by Dennis (@edelbydennis) on

Scheermessen en taco’s

Ook fijn: bij Edel by Dennis hoef je je spaarvarken niet stuk te slaan. Je eet er bijvoorbeeld een mooie taco met bakkeljauw, komkommer en citrus voor 6 euro, of scheermessen met merg en tomaat voor 14,- euro.

Veggie hoofdgerechten kosten je 12 euro, een mooi stuk vlees (bijvoorbeeld Angus sukade met mais, avocado, chimichurri en taco) 26 euro. Ga je voor vis, dan zou je kunnen gaan voor de dorade met chili, som tam (Thaise papayasalade) en korianderchips à 26 euro.

De chef kookt hier zijn lievelingsgerechten van over heel de wereld, van Amsterdam tot Ambon. Dat levert een bonte mix aan smaken, ingrediënten en combinaties op.

View this post on Instagram

It’s official! The party has begun🥂Join us for Amsterdam’s newest food experience 📷 @lvffood

A post shared by Edel by Dennis (@edelbydennis) on

Spannende mix

En die naam? Net als Daalder is ook Edel aan de Postjesweg in Amsterdam-West al jaren een begrip in onze hoofdstad. Het oude Edel had vooral de functie van een groot buurtcafé, waar iedereen welkom was. Combineer dat met de topgerechten van een chef als Dennis Huwaë en je hebt een spannende mix.

De openingstijden van Edel by Dennis: maandag t/m zondag van 17:30 tot 22:00 uur voor diner, vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 14:30 uur voor lunch. De bar is van maandag t/m donderdag geopend tot 01:00 uur. Zin in een latertje? Van vrijdag t/m zondag kun je hier tot 03:00 uur blijven plakken. Reserveren kan online

View this post on Instagram

Today Dennis has his name above the door of another great restaurant! Creative food, great music and unmissable vibes. Go check it out! #daalder #westerstraat #amsterdamoudwest #newrestaurant #streetfood #finedining

A post shared by Edel by Dennis (@edelbydennis) on

Meer leuke restaurants in Amsterdam-West:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Edel by Dennis in Amsterdam: het casual (en rebelse) broertje van Daalder
Sluiten