Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij de nieuwe deli Fratellini in Amsterdam haal je een écht Italiaanse lunch

“Italië is onze inspiratie, Amsterdam ons werkveld.” Zo profileert Fratellini zich, de deli die sinds deze maand de Amsterdamse Haarlemmerstraat siert. De deli-en-winkel-in-één bevindt zich naar eigen zeggen op het snijvlak tussen ‘oud Italië’ en ‘levendig Amsterdam’ – en da’s een plek waar wij heel blij van worden.

De specialiteit van Fratellini? Hun speciale brood, gevuld met authentieke Italiaanse ingrediënten.

Bianca of Sacchetto

Voor dat brood kun je kiezen uit bianca of sacchetto. De eerste is een dun, knapperig brood, dat volgens een traditioneel recept wordt bereidt. Maar sacchetto trekt meer onze aandacht: dubbel gefermenteerd pizzadeeg. Een must try voor iedereen die van zuurdesem houdt!

En de vulling is ook om wél over naar huis te schrijven, of je nu voor Italiaanse vleeswaren en kazen of voor de vegan meatballs gaat.

Een paar van de opties: ‘nduja, de populaire pittige varkensworst, met spianata picante en prosciutto; prosciutto met mozzarella en balsamico-crème; porchetta met ricotta en pecorino; en natuurlijk de good old caprese. Allemaal geïmporteerd uit Italië, zoals een echte Italiaan betaamt.

Italiaanse producten bij Fratellini

Naast een deli voor de beste lunches, is Fratellini ook een winkel. Daar koop je verschillende Italiaanse producten, waaronder (uiteraard) olijfolie en sauzen, verschillende soorten pasta’s en zelfs zelfgemaakte pesto. Want Fratellini is weliswaar niet open voor avondeten, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij zélf geen pico bello maaltijd op tafel kunt toveren.

Extra fijn: er worden vooral veel producten verkocht die afkomstig zijn van kleine Italiaanse familiebedrijven. Grote kans dat die flink onder corona hebben geleden en jouw hulp goed kunnen gebruiken! Bovendien weet je zo zeker dat de producten zijn geproduceerd op een manier die echt recht doet aan het eten.

Fratellini stelt zelfs letterlijk dat ze de slow food movement supporten, en daar kunnen wij alleen maar fan van zijn. Hoe meer respect voor lekker eten, hoe beter. En lekker, dat is het in ieder geval aan de Haarlemmerstraat.

Het adres van Fratellini in Amsterdam

Haarlemmerstraat 60 H
1013 ES Amsterdam

De deli is van dinsdag t/m zondag geopend tussen 11.00 en 18.00. A presto! 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.