Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Don’t stop wiggle wiggle: deze wiebelende cheesecakes moet je zien

Als je taarten het schoppen tot een artikel in de Amerikaanse Vogue én Bon Appétit magazine, weet je dat je iets hebt gemaakt dat niet alleen heel lekker is, maar óók nog eens Insta-waardig. Het overkwam de Amerikaanse Lexie Park van Nünchi, die met haar wiebelende cheesecakes niet alleen Los Angeles verovert, maar ook de rest van de wereld. Je moet ze dan ook even gezien hebben.

Wiebelende cheesecakes

De wiebelende cheesecakes van Nünchi maken pudding weer cool, zo schreef ook Food Network. De taarten worden namelijk allemaal voorzien van een bovenlaag die van drilpudding is gemaakt, wat ze een retro uiterlijk geeft.

Ook de kleuren en patronen van de taarten zijn lekker dromerig en worden massaal omarmt door millennials en iedereen die heimwee heeft naar het jaar 2000 en de aanverwante trends. Ze doken zelfs op in een videoclip van The Weeknd.

In cheesecake de wereld rond (wie wil dat nou niet?)

Drilpudding

Nünchi maakt fancy drilpuddingen en wiebelende cheesecakes met een laagje pudding, waar ze knappe vormen en vers fruit in verwerken. Elke taart wordt op bestelling gemaakt en geen enkel exemplaar is hetzelfde, aldus de bakkerij.

Dat kost dan ook wel wat: je betaalt hier met gemak meer dan 100 dollar voor een beetje taart (voor zes tot acht personen). En toch loopt het storm bij Nünchi. Wij voorspellen dan ook de terugkeer van de drilpudding en wie weet: misschien duiken de wiebelende cheesecakes binnenkort ook wel op in Nederland…

Kijk voor meer informatie op eatnunchi.com

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.