Emma Bering
Emma Bering Restaurants 23 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

De Kaskantine in Amsterdam Nieuw-West: vers eten uit de kas op je bord

Bijzondere nieuwe plekken ontdekken is super leuk! De Kaskantine in Amsterdam Nieuw-West is zo’n plek die het ontdekken waard is. Dit restaurant is namelijk compleet zelfvoorzienend en het menu is er nooit hetzelfde. Eten wat de pot schaft, zou je kunnen zeggen!

Zelf je kruiden en groenten telen, water hergebruiken, energie opwekken, noem het op en De Kaskantine doet het. Het is het dus zeker waard om een keer een kijkje te nemen!

hotspot de kaskantine
Bron: De Kaskantine

Het menu van De Kaskantine

Het menu van De Kaskantine is nooit hetzelfde. Ze kijken elke dag wat er beschikbaar is. Ze telen namelijk zelf groente en fruit in de kas en ze kijken welke overbleven groente en vlees van de markt nog beschikbaar zijn.

Er is wel altijd een veganistische optie en als je glutenvrij wilt eten, kan dat op verzoek. Helemaal leuk: elke vrijdagavond is er een pizza night! De pizza’s worden gemaakt in een grote rocketstove pizza-oven.

Pizza night bij Kaskantine Amsterdam

Compleet zelfvoorzienend

De Kaskantine is compleet zelfvoorzienend. Als verwarming maken ze bijvoorbeeld gebruik van de grote rocketstove. Maar let wel op, in de winter kan het frisser zijn en in de zomer warmer, het is tenslotte een kas. Met al zijn charmes.

De elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen en het water wordt opgevangen door de vegetatiedaken en de kasdaken. Maar ook het afvalwater wordt opgevangen en gefilterd. Goed geregeld dus!

hotspot de kaskantine

Adres van De Kaskantine

Vlaardingenlaan 600
1062 HM Amsterdam

De Kaskantine is geopend van woensdag tot en met zondag. Check voor de exacte openingstijden even de website.

Meer lezen over leuke hotspots?

hotspot de kaskantine
hotspot de kaskantine

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.