Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 19 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

De Gele Kanarie in Rotterdam: een toffe plek mét zelfgebrouwen bier

Rotterdam is met De Gele Kanarie een heus biercafé rijker. En niet zomaar een café: het menu staat vol bijzondere verrassingen én een eigen biertje. De hotspot opende deze zomer haar deuren aan de Goudsesingel.

De Gele Kanarie is een opvallende naam die afkomstig is van het nieuwe bier dat het café zélf brouwt. En, zo zegt de Gele Kanarie zelf, in Rotterdam wordt een biertje ‘gele kanarie’ genoemd. Weet je dat ook weer.

De Gele Kanarie Rotterdam
De Gele Kanarie

Bijzondere lunchkaart

Het café is overdag en ‘s avonds geopend en heeft een bijzondere kaart voor een café. Bestel tijdens de lunch bijvoorbeeld de Super Kanarie Salade met quinoa, kikkererwten, wortel, rozijnen, granaatappel en mango-chili dressing (€ 11,50,-) of een bagel met huisgebraden rosbief, kruiden-roomkaas, een zacht gekookt eitje en tuinkers (€ 7,50,-).

Wie liever zijn eten deelt, kan zich overgeven aan de DGK platters, te bestellen in verschillende formaten belegd met falafel, kaaskroketjes, gerookte zalm en Serrano ham (€ 25,- of € 45,-).

De Gele Kanarie Rotterdam

Het diner bij de Gele Kanarie

En ook ‘s avonds is er genoeg keuze uit heerlijke voorgerechten zoals Fine de Claire oesters (€ 3,- per stuk), aardappel-truffelsoep (€ 5,50,-) en Burrata met olijfolie, tomaat en basilicum (€ 9,50).

Als hoofdgerecht kies je onder andere uit een halve kip met maiskolf, coleslaw en zoete friet ( € 14,-) of bijvoorbeeld spareribs met bbq saus, macademia crunch (!) en bosui (€ 16,-). Wie liever vegetarisch eet, kan zijn lol op met quinoa meatballs met asperges, pittige tomatensaus en Parmezaan. Oh, en vergeet zeker authentieke curryworst niet, op brioche met zuurkool, ketchup, mosterd, gedroogde ui en pickles (€ 9,-).

De Gele Kanarie bier

Spel en vertier

Naast heerlijk eten en drinken, kun je bij De Gele Kanarie ook terecht voor een ouderwetse pubquiz en jawel: Kanariebingo.

Met live bands en een muziekprogrammering ben je bij De Gele Kanarie wel even zoet, tot je geel ziet van het bier. Kun je lekker zelf de Gele Kanarie uithangen.

Het adres van De Gele Kanarie
Goudsesingel 284
3011 KH, Rotterdam

Meer lezen over restaurants in Rotterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.