Emma Bering
Emma Bering Restaurants 22 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Café Ons Huis in de Jordaan: Hollandse tradities van hoge kwaliteit

De Jordaan heeft er weer een nieuw restaurant bij. Wat zeggen we: een huiskamer. Café Ons Huis is een restaurant dat zich specialiseert in Dutch Cuisine, duurzaamheid en eenvoud. De gerechten zijn om van te dromen en het restaurant zelf voelt als een knusse huiskamer.

Café Ons Huis opent haar deuren in het voormalig buurthuis ‘Ons Huis’ opgericht door schrijfster Helena Mercier. In de Tweede Wereldoorlog speelde dit buurthuis een belangrijke rol tijdens de hongerwinter. En ook in de jaren daarna kon je er terecht voor een lekkere hap. Tegenwoordig is ‘Ons Huis’ het decor voor Café Ons Huis.

De 80/20-regel

Onder leiding van chef kok Raymond Kaper worden de Hollandse tradities in tact gehouden. Ze werken dan ook met het Dutch Cuisine concept, dat staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrijdenken, pragmatisme en eenvoud.

Daarnaast proberen ze altijd te koken met de 80/20-regel. Dat betekent dat er 80% seizoensgebonden producten, met waar mogelijk van lokale Nederlandse bodem, gebruikt worden, en 20% producten van buiten het seizoen. Verder proberen ze 80% plantaardige producten te gebruiken en 20% vlees- of visproducten. Deze producten worden vrijwel compleet gebruikt, want er is een no waste policy.

Het menu van Café Ons Huis

Bij Café Ons Huis kan je terecht voor de lunch, borrel en diner. Tijdens de lunch kun je kiezen uit een heerlijke tosti met gerookte spek en zuurkool, helemaal in het thema Dutch Cuisine. Maar ook Hollandse garnalenkroketten met een mayonaise van schaaldieren of een salade met Hollandse mozzarella staan op de kaart.

Tijdens het diner zetten ze die lijn door. Zo kun je kiezen voor een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, pasta met salie, schapenvoetjes, zachte geitenkaas uit Ouddorp & pompoen en als dessert een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Om je vingers bij af te likken!

Na afloop nog een lekkere cocktail? Dan kan je terecht bij de cocktailbar van Café Ons Huis.

Adres Café Ons Huis

Rozenstraat 12
1016 NX Amsterdam

Lijkt dit je wat? Tot half december kan je de 4-gangen Dutch Cuisine komen proeven voor maar € 31,- per persoon. Kijk voor meer informatie en om te reserveren op de website van Café Ons Huis.

Meer toffe Amsterdamse hotspots?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.