Redactie
Redactie Diner 22 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: easy knolselderij-pastinaaksoep

Tijdens een plotselinge craving naar knolselderij ontdekte Culy’s Liselotte deze supersnelle en vooral heerlijke soep. Lekker voor zowel de lunch, als ‘s avonds, of in een klein glaasje als een amuse.

Snipper de uien en bak deze in een scheutje olijfolie in een ruime pan samen met de kruiden, peper en zout. Schil en snijd ondertussen de knolselderij en pastinaak in evengrote blokjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de soep klaar is.

Voeg wanneer de uien glazig beginnen te worden de knoflook, knolselderij en pastinaak toe en bak vijf minuutjes mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel en voeg het water toe tot de groenten net onder staan.

Breng het mengsel aan de kook en laat een kwartiertje op laag vuur met de deksel op de pan pruttelen. Check of de groenten gaar zijn door er met een vork of mes in te prikken. Is dit het geval? Haal dan de takjes kruiden en het laurierblaadje eruit.

Pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa en voeg eventueel iets extra water toe als je de soep nog veel te dik vindt. Roer er tot slot de room door, breng verder op smaak met zout en peper (indien nodig) en geniet ervan!

Tip: wil je er een heerlijke amuse van maken? Maak de soep dan wat zachter en romiger door er nog 125 milliliter room aan toe te voegen. Zeef de soep en serveer in leuke glaasjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.