Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 22 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Gerookte kalkoen en gravy: Culy viert Franksgiving bij Frank’s Smokehouse

In Nederland doen we niet echt aan Thanksgiving, maar de Amerikaanse Frank van Frank’s Smokehouse in Amsterdam kán deze traditie niet overslaan. Vorig jaar organiseerde hij zijn eerste Franksgiving lunch. En met groot succes: Franksgiving keert terug op 25 november en jij kunt erbij zijn!

Het kan je niet ontgaan zijn: Amerika is momenteel in de ban van Thanksgiving. Een feest dat in essentie draait om dankbaarheid, maar in de praktijk vaak vooral om samenzijn en lekker eten. Met als culinair hoogtepunt: een grote kalkoen op tafel.

Gerookte kalkoen van Frank's Smokehouse

Gevulde en gerookte kalkoen

Frank’s Smokehouse haalt die traditie naar Nederland met een Franksgiving lunch op zondag 25 november. Mét een kalkoen. En Frank’s zou Frank’s niet zijn als die kalkoen niet eerst zou zijn gerookt. De gevulde en gerookte kalkoen van Frank’s Smokehouse is inmiddels befaamd en wordt elk jaar door veel mensen besteld (bijvoorbeeld ook voor Kerstmis).

De kalken is biologisch en graangevoerd en komt uit het Franse dorp St.Gervais en Bélin. In Frank’s rokerij gaan de kalkoenen eerst in de pekel, daarna worden ze zo’n vijf weken gerookt. Wij mogen een kijkje in de rookkast nemen en de heerlijke geur van de gerookte kalkoenen is oorverdovend.

Al het lekkers van Frank’s Smokehouse wordt gerookt op hickory houtsnippers, voor de lekkerste smaak. In een seizoen gaan er bij Frank’s zo 600 kalkoenen doorheen, die worden besteld door mensen van heinde en verre.

Franksgiving bij Frank's Smokehouse

Franksgiving

De stuffing van de kalkoen serveert Frank’s on the side. Die is trouwens glutenvrij en bestaat uit flageolets (bonen), kastanjes, appel, selderij, kruiden en gedroode cranberries. Ontzettend lekker!

Bij die befaamde kalkoen serveert Frank’s lekkere truly American bijgerechten. Denk aan zoete aardappelpuree, gratin, groene bonen, gravy, verrukkelijke cranberry-chutney en meer. Echt een feestje op je bord. En aan tafel trouwens: waarom doen we dat niet vaker, zo’n gezellig Thanksgiving diner?

Franksgiving diner bij Frank's Smokehouse

Vier Thanksgiving bij Frank’s Smokehouse

Wil je erbij zijn? Tijdens Franksgiving geniet je van een onbeperkt buffet voor € 30,- euro p.p. Voor kinderen kost het slechts € 7,50 euro. Reserveren kan online. De gerookte en gevulde kalkoenen van Frank’s Smokehouse kun je trouwens online bestellen in de webshop. Handig voor kerst!

Franksgiving vindt op zondag 25 november plaats bij Frank’s Smokehouse (Oostenburgervoorstraat 1 in Amsterdam) tussen 12:oo en 17:00 uur.

Lees meer over Frank’s Smokehouse:

Culy ontdekt… Frank’s Smoke House

De Thanksgiving kalkoen van Frank's Smokehouse

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.