Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 23 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Authentiek Mexicaans eten (mét sprinkhanen!) bij Sabor Sabor in Rotterdam

Mexicaanse restaurants beginnen steeds meer aan terrein te winnen. Eerst kon je op sommige plekken nacho’s of burrito’s bestellen en daar bleef het dan bij, maar op steeds meer straathoeken openen echt lekkere Mexicaanse spots. Sabor Sabor in Rotterdam is één van die plekken.

Sabor Sabor: Mexicaans eten in Rotterdam

Een (pop-up) restaurant waar je kunt aanschuiven voor traditioneel, Mexicaans eten en drinken. Denk aan chapulines (oftewel crunchy sprinkhanen), taco’s en tostada’s. En niet te vergeten: heerlijke Mexicaanse drankjes.

De drie ingrediënten waar de Mexicaanse keuken om draait vormen de heilige drie-eenheid bij Sabor Sabor: bonen, mais en chilipeper. Dat is dan ook in de basis waar je bij het restaurant voor terecht kunt. taco’s tortilla’s en tostada’s van mais met bonen en chilipeper als topping en aangevuld met vlees of vega.

Wat een plaatje! ? In het Mexicaanse restaurant Sabor Sabor aan de Adrien Milderstraat schilderde Tymon de Laat deze prachtige ‘Doña Tonita’ van 3 bij 3.5 meter met een verfspuit. Foto is van @melikepainting. . . . #mexico #mexicana #mural #streetart #melikepainting #painting #paintings #artgram #wallart #muurschildering #urbanart #art #painter #artist #instaart #instalike #rotterdam #rotterdamstreetart #rotterdamcity #loverotterdam #visitrotterdam #in010 #beautiful #photography #photooftheday #loveit

453 Likes, 15 Comments – Rotterdam (@gemeenterotterdam) on Instagram: “Wat een plaatje! ? In het Mexicaanse restaurant Sabor Sabor aan de Adrien Milderstraat schilderde…”

Sprinkhanen eten

In Nederland kennen we veel ‘Mexicaanse gerechten’ die uiteindelijk niet per se heel Mexicaans zijn. Een goed voorbeeld daarvan is nacho’s, je weet wel, die met guacamole, sour cream en tomatensalsa overladen chips met gesmolten Cheddar.

In Mexico wordt dit helemaal niet op deze manier gegeten. Wat ze er wel eten, is totopos: gefrituurde mais-tortilla. Je kun ze bij Sabor Sabor als losse chips bestellen, maar ook in combinatie met guacamole of salsa, bonen en gesmolten kaas.

Iets waarvoor je bij Sabor Sabor ook aan het juiste adres bent: sprinkhanen. Of je ze nu op een quesadilla, tortilla of op je taco wilt, overal kun je sprinkhanen bij eten. Ook een ingrediënt waar in de Mexicaanse keuken veel mee wordt gewerkt.

taco's met vulling
Facebook Sabor Sabor

Adres Sabor Sabor

Je vindt Sabor Sabor aan de Adrien Mildersstraat 11 A in Rotterdam. Je kunt er van woensdag tot en met zondag aanschuiven vanaf 16:00 tot 21:00.

Leuk detail: het woord ‘sabor’ is Mexicaans voor ‘proef’. Bij Sabor Sabor draait het echt om het proeven van de authentieke, Mexicaanse keuken.

Uit eten in Rotterdam

Tortilla bij Sabor Sabor
Facebook Sabor Sabor

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.