Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 9 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

By Noa in Den Haag: verfijnde maar herkenbare gerechten met topwijnen

Ben je in Den Haag en op zoek naar een goed restaurant, dan is By Noa misschien niet de plek waar spontaan je oog op valt. Dat komt waarschijnlijk omdat By Noa verstopt zit in het Mövenpick hotel, een plek waar je niet zo gauw komt als je er niet verblijft als hotelgast. Toch verwelkomt By Noa iedereen die houdt van een avond goed dineren in een stijlvolle setting. En wij zeggen: doen.

By Noa

Wist je dat Noa een typisch Zwitserse naam is? Wij ook niet. Daarmee is de naam By Noa een verwijzing naar de Zwitserse wortels van het hotel, maar ook een teken van verwelkoming en huiselijkheid. “By Noa moet voelen alsof je te gast bent bij iemand thuis, een vriend.”

Al hebben ze ‘t dan waarschijnlijk wél over het type vriend met een gigantische wijnkelder, want By Noa serveert meer dan 60 wijnen per glas. Zo hebben we onze vrienden graag.

Interieur bij By Noa Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Rijkelijke starter

We schuiven onze benen onder tafel en worden getrakteerd op een rijke borrelplank met knapperig brood, boter, olijfolie, balsamico-azijn, olijven en tomatentapenade. Die laatste is geweldig intens en lekker, de zon op je tong. Ook de rest bevalt zoals het hoort: vlezige olijven (de groene eerder subtiel nootachtig van smaak, de zwarte echte smaakbommetjes), olijfolie met een lekker bittertje en balsamico-azijn met een stroperig karakter.

In ons glas krijgen we een Riesling met aangename, gesofisticeerde zure tonen die onze smaakpapillen openzetten voor de rest van de avond.

Miso-buikspek

Op naar het voorgerecht. Eigenlijk heb je onze liefde al gewonnen bij het woord buikspek, maar als je dat buikspek ook nog eens bereidt met een miso-mirin glaze dan heb je helemáál onze harten veroverd. Druppel daar nog wat dragonolie bij en we willen onze liefde uiten met een culinaire liefdesdans. Zó lekker!

Dit gerecht is van een niveau dat de toon zet voor de rest van de avond: met eigenheid en verfijning, maar toch met hele herkenbare smaken. Of liever gezegd: toegankelijke klasse!

Voorgerecht bij By Noa in Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bourgondisch genieten

Als hoofdgerecht krijgen we een Bourgondisch bordje met kalfswang en -tong met polenta, chips van truffelaardappel, knolselderij, morille en niet te vergeten: lardo (spekvet). Dat laatste maakt door zijn zoutje het hele gerecht beter, zegt de bediening. Dat klopt, vinden we, maar wij denken vooral hetzelfde over de rode wijn die bij het gerecht hoort, een Cabernet Sauvignon uit 2016.

Bij elke slok die we nemen worden we opnieuw overweldigd door het aroma van wilde bessen, chocolade, vijgen en rozijn. Ook de sommelier geeft aan dat ze nog maar zelden zo’n goede rode wijn heeft geproefd. Hoe lekker is dit?! We zijn in extase.

Hoofdgerecht bij By Noa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Deconstructed carrot cake

Het dessert is een deconstructed carrot cake met maple-walnoot ijs. In de deconstructie vinden we een verslavend lekkere walnootpasta (dat zoutje!), huisgemaakte wortelsnoepjes, wortelspaghetti met een lekkere textuur, knapperige gemberkoekjes, sponsachtige stukjes biscuit.

Ook tof is dat we voor de koffie zelf op voorhand mogen kiezen welke bonen het meest aansluiten bij onze smaak. Er worden Ethiopische, Indonesische en Braziliaanse bonen gepresenteerd en afgaande op de geur kiezen we onze favoriet.

Dessert bij By Noa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

By Noa in een notendop

By Noa straalt klasse uit in gerechten, wijn en bediening, zonder stijf en onpersoonlijk te zijn. Gaan we hier vaker op vriendenbezoek? Het antwoord is ja, en doe vooral hetzelfde.

Adres en openingstijden By Noa

Paleisstraat 5, 2514 JA Den Haag

By Noa is dagelijks geopend voor lunch en diner. Reserveren kan via de website

Meer hotspots in Den Haag?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.