Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 15 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Yuzu in Den Haag: níét het zoveelste sushirestaurant

Een restaurant dat zichzelf heeft vernoemd naar onze favoriete Japanse citrusvrucht, moet haast wel weten waar het mee bezig is. En ja: dat weten ze, bij Yuzu in Den Haag. Er is een menukaart met Aziatische invloeden, maar “denk niet aan het zoveelste sushirestaurant”, zeggen ze zelf.

Yuzu zit net om de hoek van Chinatown in Den Haag en huist in een oude garage. Een beetje Aziatisch en een beetje rock ‘n roll dus: woorden die ook passen bij de stijl van het restaurant.

Yuzu in Den Haag
Bron: Yuzu

Wat te verwachten van Yuzu in Den Haag?

Hun menukaart is doorspekt met het lekkerste uit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken, in de mix met lokale ingrediënten. Gooi daar dan ook nog een Japanse Robatayaki (houtskoolgrill) bij en je hebt een onbetwiste trekpleister voor foodies gecreëerd.

Dat blijkt ook wel, want ze wonnen onlangs nog de Gouden Pollepel van het AD (de prijs voor het beste restaurant van dat jaar, aldus de krant). De recensenten gaven Yuzu een 8,1.

Restaurant Yuzu in Den Haag
Bron: Yuzu Den Haag

Asian Mary

Het is dus niet zomaar show, het draait om goed eten. Geniet er van een oester met jasmijn-azijn, limoen en yuzu masago (kuit) of gebrande makreel met nashipeer, granaatappel, avocado & habanero. Ook zijn er ‘boneless chicken wings’ met gerookte misoboter en Meyer limoen.

En vergeet ook de cocktails niet, zoals de ‘Asian Mary’: een Aziatische Bloody Mary met shochu, miso en hoisin. Of de ‘Sakura Cosmo’ met wodka, kersenbloesem, limoen en kersenbitters. Gelukkig zijn ze open tot laat.

Mocht je na al die cocktails een pitstop moeten maken: het toilet is ook een bezoekje waard. Dat is namelijk ingericht als een metrostation…

Het adres van Yuzu in Den Haag:

Bierkade 6A/C

2512 AA Den Haag

Openingstijden: Yuzu is elke dag geopend vanaf 15:00 uur tot 01:00, op donderdag t/m zaterdag tot 02:00 uur. Kijk voor meer info en om te reserveren op de website

Meer Culy approved hotspots in Den Haag:

Yuzu Den Haag
Bron: Yuzu

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.