Claire de Court
Claire de Court Restaurants 23 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Cocktailbar Bricks Den Haag serveert nooit twee keer dezelfde cocktail

Bricks “Hooch & Brew” in Den Haag, zegt het je misschien wat? Als cocktailliefhebber is dit in elk geval dé spot om naartoe te gaan, want we hebben hier te maken met de beste nieuwe cocktailbar van Nederland.

“Hooch” is slang voor moonshine: een term die staat voor zelfgemaakte drank. Het zal daarom vast niet als een verrassing komen dat je bij Bricks in Den Haag zelfgemaakte cocktails drinkt. Maar dat is niet het enige: elke cocktail is namelijk helemaal uniek!

De cocktailbar is vorig jaar door Esquire NL uitgeroepen tot de beste nieuwe cocktailbar van 2019. En voor de verandering bevindt de prijswinnaar zich een keertje in Den Haag.

Ook interessant: Chai latte met spiced rum en slagroom (een warme cocktail!)

Bron: Bricks Hooch & Brew

Improvisatie

Bij Bricks wordt alles wat je te drinken krijgt ter plekke bedacht. Het hele concept is gebaseerd op improvisatie.

Goed teken? Jazeker, want de bartender Eddy Trenidad en zijn professionele team weten precies wat ze doen. Eddy heeft het vak geleerd in Chicago en runt nu al bijna een jaar zijn eigen pareltje: Bricks!

Heb je een favo cocktail die je normaal gesproken altijd bestelt? Kleine kans dat Eddy je die dan gaat voorschotelen. Hij laat je namelijk graag nieuwe smaken ontdekken, die alsnog wel in jouw straatje liggen.

Heb je jouw all time favorite cocktail ontdekt bij de cocktailbar en wil je die nog eens bestellen? Bummer, dan heb je pech. Want hoe graag je het ook zou willen, ze serveren nooit twee keer dezelfde cocktail.

Bricks cocktailbar
Bron: Bricks Hooch & Brew

Prachtig en duurzaam

Nadat er uitvoerig is gesproken over waar je zin in hebt en wat je precies lekker vindt, wordt jouw unieke cocktail voor je bereid. En dan komt er ook daadwerkelijk een kunstwerkje voor je neus te staan.

Veel ingrediënten voor de cocktails worden vers bereid in de bar. Denk aan bitters en siropen.

Duurzaamheid heeft Bricks ook hoog in het vaandel staan. Er wordt zo min mogelijk weggegooid. De cocktailbar in Den Haag hergebruikt bijvoorbeeld verse kruiden en citrusvruchten. En er worden rietjes gebruikt die niet van plastic zijn gemaakt.

Bron: Bricks Hooch & Brew

En het eten dan?

Ja, we horen je het denken: what about the food? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want Bricks bevindt zich in dezelfde ruimte als het duurzame vleesrestaurant Meatcave. Er staat slechts een muurtje tussen.

De twee werken nauw samen, dus dat betekent dat je met jouw cocktail (ja, echt helemaal van jou!) gewoon plaats kunt nemen in restaurant Meatcave. Ook kun je aan de bar van Bricks hapjes bestellen uit het restaurant.

Cocktails bij Bricks in Den Haag
Bron: Bricks Hooch & Brew

Adres en openingstijden

Bricks “Hooch & Brew” bevindt zich aan de Prinsestraat 5a in Den Haag.

Je kunt er van dinsdag tot zondag vanaf 17:00 terecht om te genieten van jouw volledig unieke cocktail.

Kijk voor extra informatie vooral even op de website.

Meer hotspots in Den Haag:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.