Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Le Magasin: charmante Franse delicatessenwinkel in Den Haag

Ze kunnen de Oude Molstraat in Den Haag vanaf nu af aan beter de Franse Straat noemen, vinden wij. Want La Douce France neemt hier bijna de hele buurt over. Het begon met restaurant Pastis, waar de joie de vivre van de ramen druipt. Daar tegenover zit nu Le Magasin: hun eigen Franse delicatessenwinkel.

Update: Le Magasin is inmiddels helaas gesloten. 

Le Magasin is onderdeel van restaurant Pastis en is een walhalla voor elke francofiel. Hier verkopen ze die mooie Franse delicatessen die je aan de overkant – bij Pastis – ook wel op je bord vindt. Of in je glas. Frankrijk in een tasje, noemen ze hun eigen Franse delicatessenwinkel.

Frankrijk in een tasje

Eigenaren Sylvia en Leander – die dus ook restaurant Pastis runnen – werken het liefst samen met kleine, Franse ondernemers. In hun schattige winkeltje verkopen ze kazen, siropen, verse knoflook uit de Gers (een gebied in het zuidwesten van Frankrijk), worst, wijnen, huisgemaakte taarten.

Maar ook quiche lorraine, Franse olijfolie, oesters, foie gras, paté, rillettes, champagne… need we go on?

Le Magasin Den Haag / Quiche Lorraine
Bron: Le Magasin

Even een baguette scoren

Ook bijzonder lekker: je haalt er zo even een verse baguette met paté maison, chèvre en artisjokcrème of saucisson Lyonnais. En verse afhaalgerechten, zoals een goede quiche of pissaladière (Provencaalse pizza). Om dan thuis een lekkere apéro te organiseren natuurlijk.

Le Magasin is van woensdag t/m zaterdag geopend tussen 11:00 en 19:00 uur.

Het adres van Le Magasin:

Oude Molstraat 40
Den Haag

Meer hotspots in Den Haag:

Le Magasin Den Haag
Bron: Le Magasin

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.