Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Boodschappen 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Woarst Delicatessen in Arnhem is er speciaal voor alle Italië-lovers

Ga jij voor je boodschappen steevast naar de supermarkt? Vergeet niet dat er ook kleinere, onafhankelijke winkelzaakjes zijn waar je lekkere dingen kan kopen. Je kent het wel: zo’n winkeltje waar je elk product wil aanraken en bestuderen omdat ’t er zo leuk uitziet en waar je met een glimlach en een goed gevulde boodschappentas weer buiten gaat. Zo eentje kan je vinden in Arnhem en luistert naar de naam Woarst.

Ze noemen zichzelf de lekkerste winkel van Arnhem. Een moedige bewering, dat wel, maar als je Italiaanse Parmaham, gekonfijte citroen, verse truffel en verse pesto in je winkelrekken hebt liggen dan heb je het recht om dit te beweren.

Woarst: Kruidenierszaak uit het Zuiden

Woarst is dus een delicatessenwinkel waar je zorgvuldig uitgekozen gerechten en producten vindt. Het interieur ademt meteen de sfeer uit van een authentiek buurtwinkeltje in een Zuiders land.

Denk: salami’s die aan het plafond te drogen hangen, mooi uitgestalde flessen olijfolie van topkwaliteit, verse cannoli’s onder glazen stolpen en een vitrine gevuld met olijven en andere antipasti.

Heerlijk Italiaans

Ook voor wijnen, limoncello, Italiaanse koekjes, kazen en balsamico kan je hier terecht. Dat maakt van Woarst een ideale delicatessenwinkel om een cadeaupakket uit te zoeken.

Hiervoor kan je trouwens altijd rekenen op de hulp van eigenaar Matthias, die maar wat graag op zoek gaat naar een persoonlijk geheel.

Extra troef: Woarst heeft ook glutenvrije producten in het assortiment.

Woarst take-away sandwiches

Met zoveel lekkers in huis is de stap naar een take-away sandwichbar niet ver te zoeken. Ook voor een lekkere lunch of een snelle hap is Woarst dus een prima adres.

Verwacht in dit geval geen doorsnee broodje kaas maar knapperige Italiaanse focaccia met verse pesto en huisgemaakte Porchetta (een soort rollade gemaakt van buikspek) en rucola.

Vergeet vooral ook niet om er een toepasselijk kopje espresso van Manetti bij te drinken voor de complete Italiaanse ervaring. The real Italian deal!

Adres Woarst

Je vindt Woars Delicattessen Bentinckstraat 55 in Arnhem. Geen tijd om naar Arnhem af te reizen? Ook via de webshop van Woarst kan je de producten in huis halen.

Openingsuren: maandag: gesloten, dinsdag-vrijdag: 10:00 -17:30, zaterdag: 10:00 – 17:00, zondag: 13:00 – 17:00

Meer over de Italiaanse keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.