Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Boodschappen 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Familie van Rijk: toffe delicatessenwinkel met het lekkerste van Utrecht

Familie van Rijk is een heerlijke delicatessenwinkel aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hier koop je speciaalbiertjes, jam in bijzondere smaken, hammetjes, brood en de leukste culinaire cadeautjes. Achterin de winkel kun je bovendien koffiedrinken, lunchen en ontbijten.

Familiegevoel

De naam geeft het al een beetje weg: de zaak is ontstaan vanuit een écht familiegevoel. “Thuiskomen, aan tafel schuiven en samen genieten”, aldus eigenaren Ray en IJk (samen spellen zij… juist).

Voorin is de eetwinkel, waar je toffe culinaire producten treft. Zoveel mogelijk van lokale makers uit Utrecht, maar als iets leuk is, is het gewoon leuk en hoort het ook thuis bij de Familie van Rijk. Van chocolade tot aan theekopjes, van kaasjes tot aan sieraden en van ambachtelijke pindakaas tot aan houten snijplanken.

Familie van Rijk
Bron: Familie van Rijk

Voormalige bakkerij

Boven de kassa prijken planken vol vers brood: van pain au chocolat tot aan croissants, saucijzenbroodjes en biologisch desembrood. Het brood is afkomstig van bakkerij Neplenbroek, die vóór de Familie van Rijk in het pand zat.

Logisch is het dan ook dat je achterin het pand ook meteen zo’n lekker broodje kunt eten! Van een broodje gerookte biefstuk met truffelmayonaise tot aan een tomatenbroodje met kerriehummus en gegrilde courgette.

Familie van Rijk

Zelf tappen

De bierhoek is trouwens ook een snuffelsessie waard: hier vind je speciaalbieren, in een shop-in-shop van zo’n ander fijn Utrechts adresje: Drie Meter Bier. Of tap zelf een biertje in een flesje voor thuis.

Familie van Rijk is elke dag geopend. Doordeweeks van 09:00 tot 18:00 en op zaterdag tot 17:00 uur. Op zondag kun je langs tussen 11:00 en 17:00 uur.

Familie van Rijk
Familie van Rijk
Familie van Rijk
Bron: Familie van Rijk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.