Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 7 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Mr. Mofongo: op wereldreis in Groningen

Mr. Mofongo in Groningen neemt je via zijn cocktails en gerechten mee met een reis over de wereld. Proef bijzondere rumsoorten, nip aan een échte Tiki-cocktail of probeer één van de andere drankjes die zijn gemaakt met huisgestookte spirits.

Mr. Mofongo is zo’n bijzonder adresje waarvoor je met liefde naar Groningen afreist. Wat maakt deze hotspot zo bijzonder?

Mr. Mofongo

Bijzonder levensverhaal

Allereerst het verhaal: ondernemer Patrick Beijk maakte in de jaren ’90 een reis door de Caribbean. Daar ontmoette hij een zekere Mr. Mofongo. Ze raakten aan de praat, deelden een grote kan Mojito en Mr. Mofongo vertelde het meest fantastische levensverhaal.

De twee hielden contact en Mr. Mofongo reisde zelfs af naar Groningen om Patrick te bezoeken. Toen hij vertelde over zijn plannen om een nieuwe horecazaak te openen, besloten ze samen te werken en werd het grand-café en restaurant geboren. Met de liefde voor reizen als uitgangspunt.

Mr. Mofongo Groningen

Exotische menukaart

Al met al levert de samenwerking een exotische menukaart op, die reikt van hier tot Tokio. Er is een indoor houtskoolgrill waar vlees op wordt bereid. Maar je kunt ook ceviche, carpaccio met een twist (denk aan Marokkaanse citroen, ganzenlever en balsamico), Mofongo’s beroemde spareribs of gegrilde vis met gremolata bestellen.

En dan is er nog Mofongo’s Distillery. De enige plek in Groningen waar ambachtelijk drank wordt gestookt. Denk aan gin, likeuren en whiskey. Mofongo importeert daarnaast de lekkerste verse rum uit de Caraïben, die in Groningen wordt gelagerd en waar hij zijn eigen rum-blends mee maakt.

Mr. Mofongo robotarm

Robotarm

Als dat nog niet genoeg is om in een drafje voor naar de Oude Boteringestraat 26 te hollen, dan is er nog een laatste wapenfeit: de robotarm. Yes: Mr. Mofongo beschikt over een heuse robotarm, die liefdevol Armando is gedoopt.

Armando tapt telkens drie drankjes tegelijk van een metershoge wand waar 56 verschillende, huisgestookte likeuren staan opgesteld. You’re in for a treat

Mr. Mofongo is elke dag geopend van 11:00 uur tot 03:00 uur. Reserveren kan online

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Mr. Mofongo

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.