Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Veel boter en Franse finesse bij Bar Beurre in Maastricht

Waar we ons lange tijd in een olijfolie-tijdperk bevonden, is de tijd van boter in overvloed inmiddels aangebroken. Het floreert op schalen, in sauzen en natuurlijk op brood. Zo ook bij Bar Beurre in Maastricht: een zojuist geopend restaurant aan de rand van het Stadspark.

En dat levert veel enthousiasme op.

Franse vibes bij Bar Beurre in Maastricht

Als boterfans kunnen we mede-boterliefhebbers alleen maar in ons hart sluiten. Zo heeft Culy’s Winnie het nog steeds over het boterrijke menu wat ze vorig jaar at bij Café Beurre in Amsterdam. Gelukkig zit Maastricht er sinds eind vorig jaar ook romig bij en kunnen we in de Limburgse hoofdstad ons hart ophalen bij een eigen versie van Franse klassiekers.

Over Bar Beurre

Opmerkelijk en leuk: eigenaren Robin Hameleers en Jesper Michels zijn slechts 24 en 25 jaar oud. Maar nieuw in de scene zijn ze allerminst: de gastheer en chef komen er tijdens hun tijd bij het Maastrichtse Onglet achter dat ze elkaar volledig aanvullen. Een eigen restaurant voelt als een logische volgende stap en Bar Beurre is een feit.

Het karakteristieke pand in hartje Maastricht ademt sfeer en stijl en details zijn tot in de puntjes uitgedacht.

Het menu

Door naar het menu dat bestaat uit zowel wat kleinere barsnacks als gerechten – eventueel om te delen. Alles is huisgemaakt én van goede kwaliteit. De eigenaren houden niet van overbodige fratsen dus verwacht geen poespas maar nuchtere gerechtjes. Start bijvoorbeeld aan de bar met zuurdesembrood met zelfgemaakte kefirboter en vervolg je diner met kingfish, bloedsinaasappel en crème crue.

Als hoofdgerecht zien we onder andere ravioli met ossenstaart, salie en Parmezaan. We kunnen het niet ontkennen: van een menukaart als deze worden we hongerig.

De avonduren

En da’s nog niet alles: service is minstens zo belangrijk als het menu, waardoor Robin en Jesper er voor waken dat ze genoeg tijd kunnen nemen voor elke gast. De discobal in het restaurant verraadt al dat er ook na het eten genoeg te beleven valt: op sommige avonden draait er een DJ en begeef je je regelrecht van je stoel naar de dansvloer.

Het adres van Bar Beurre

Bar Beurre bevindt zich op Sint Peterstraat 54 in Maastricht. Check alle info en de openingstijden op de website.

Meer hotspots in Maastricht:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.