Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Café Beurre in Amsterdam-West: levendige gerechten waarbij boter niet geschuwd wordt

La vie en beurre! Dat is hoe je de levendige gerechten van Café Beurre het beste kunt omschrijven. Over deze hotspot kunnen we het eigenlijk heel kort houden: hier wil je gewoon heen.

Toch besparen we je uiteraard ook de lange versie van het verhaal niet.

Café Beurre Amsterdam
Bron: Café Beurre

Een erg goed nieuwtje

Café Beurre is een recent project van Kim Jongbloed (die ken je misschien van de Wijnwinkel of Balthazar’s Keuken), wiens droom uitkwam bij het openen van deze eigen zaak. Voor zijn keukenteam kon hij onder meer rekenen op de kookskills van Karin Gaasterland. Wij kennen Karin vooral van haar geniale kookboek Cuisine Carine, dat vorig jaar verscheen.

Maanden later is het nog steeds zo’n kookboek dat we er op zeer regelmatige basis bij pakken, verliefd starend naar haar geniaal bedachte gerechten als cacaoravioli met eend en rozemarijn. Dat die gerechten nu ook te proeven zijn in een hip eetcafé in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt (dat dan ook nog eens een naam heeft die een ode brengt aan boter – hállo?), rekenen we nu al tot een van de beste nieuwtjes van 2022.

Café Beurre Amsterdam
Bron: Café Beurre

Café Beurre dus!

Benieuwd naar de kaart? Denk: volle smaken waar niet te zuinig omgesprongen wordt met boter, olijfolie en knoflook. De kaart kenmerkt zich bovendien door gangbare ingrediënten die spannender worden gemaakt door typische Café Beurre-twists. Burrata kennen we inmiddels wel, maar burrata met rabarber en chili-wodkaboter? Daar worden wij nou wild van.

Ook alcohol als smaakmaker wordt er niet geschuwd: wodkaboter bij de burrata dus, maar ook groene olijven in Amontillado (een soort sherry), sabayon van sake of pastis in de vinaigrette bij de groene salade. Allemaal niet te veilig of cliché, maar toch smaken die een mooie harmonie opleveren.

Ook het vintage glaswerk en servies is selectief en met smaak uitgezocht. De met het logo bedrukte borden knipogen naar een Parijse bistro en alleen al voor die zilveren olijvenschaaltjes willen we zo’n portie olijven. Als je híér niet naar buiten wandelt met een toegenomen dosis levensvreugde, dan weten wij het ook niet meer…

Café Beurre Amsterdam
Bron: Café Beurre

Adres en openingstijden van Café Beurre

Van Limburg Stirumstraat 115

1051 BA Amsterdam

Café Beurre is geopend van woensdag t/m vrijdag voor diner en in het weekend voor lunch en diner. Het restaurant werkt uitsluitend met walk-ins.

Café Beurre
Bron: Café Beurre

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.