Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 4 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

OMG: Amsterdam krijgt zijn eerste cereal café (Cereal & Chill)

Ben jij al jaren dol op cornflakes en Cruesli en heb je altijd al eens echte Amerikaanse Froot Loops, Lucky Charms, Cap’n Crunch, Oreo Os en Rice Krispies willen eten? En o ja, doe je dat het liefst de hele dag door? Dan ben je bij Cereal & Chill in Amsterdam aan het goede adres.

Dat is namelijk een heus ‘cereal café’, waar je meer dan 100 (!) soorten geïmporteerde ontbijtgranen kunt eten. Dat soort cafés vind je al een tijdje in bijvoorbeeld Londen en sinds kort ook Antwerpen, maar dit is de eerste in Nederland.

Een cereal café in Amsterdam

Bij Cereal & Chill in de Pijp kun je drie soorten ontbijtgranen mixen, en daar je favoriete melk bij kiezen. En vergeet de topping niet! Ook voor glutenvrije en vegan opties kun je er terecht.

Voor wie even geen zin heeft in ontbijt, zijn er ook ‘freakshakes’, de over the top milkshakeswaar ze in Amerika zo gek op zijn – uiteraard met ontbijtgranen als topping.

Tel dat op bij de kleurrijke setting en je wordt spontaan teruggebracht naar je kindertijd in de nineties. Oudewetse stripfiguren en kinderprogramma’s it is! Naast ontbijtgranen eten kun je er dan ook tv kijken, op de Nintendo 64 spelen en naar hiphop luisteren. Love it.

Cereal & Chill was afgelopen week geopend voor een beperkt aantal mensen; vandaag is het openingsfeest en vanaf morgen kunnen ook wij er dan eindelijk terecht. Let’s have some breakfast!

Het adres van cereal café Cereal & Chill

Dusartstraat 22
Amsterdam

De openingstijden zijn nog niet bekend, maar het tentje is in ieder geval langer open dan alleen in de ochtend. In het weekend kun je er zelfs ‘s avonds terecht voor late night cravings naar een kleurrijk ontbijtje!

Toch ergens anders ontbijten buiten de deur?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.