Redactie
Redactie Inspiratie 13 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

In Londen vind je een café met alleen maar ontbijtgranen op de kaart

In Londen is onlangs een café geopend dat is gespecialiseerd in… ontbijtgranen! Cereal Killer Cafe staat vol met dozen cornflakes en muesli van over de hele wereld. En het leuke is: het is een écht café. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kan je er terecht voor een kom van je favoriete cereal.

De tweelingbroers Gary en Allan Keery kwamen op het idee toen ze op een middag zó’n zin hadden in cornflakes als lunch, maar het in geen enkel restaurant of café konden krijgen. Ze zegden hun banen op en begonnen het ‘Cereal Killer Cafe’ in Londen.

De broers gingen op zoek naar de meest bijzondere soorten ontbijtgranen om zelf te verkopen. Ze importeerden zelfs dozen uit Zuid-Korea! Het resultaat is een café/cereal-museum met zo’n honderd verschillende soorten verpakkingen, vintage posters, oude blikken en kunstwerken gemaakt van muesli.

Op het menu

Maar je zou het bijna vergeten: je kan er ook echt eten! Al vanaf ongeveer €3,- krijg je een kleine portie (30 gram) ontbijtgranen naar keuze. Voor een grote portie (50 gram) betaal je ruim €4,-. En er zijn ruim honderd verschillende dozen om uit te kiezen!

Melk wordt er standaard bij geserveerd. Koemelk kan, maar ook amandel-, haver- en sojamelk behoren tot de mogelijkheden. En dan is er nog ruime keuze uit toppings: voor €0,25 krijg je bijvoorbeeld extra mini Oreo’s…

139 Brick Lane, Londen, Verenigd Koninkrijk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.