Emma Bering
Emma Bering Restaurants 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Thúskomme: Friese gerechten in Amsterdam-Oost

Ben je dol op Friesland? Dan vind je Thúskomme in Amsterdam-Oost ook zeker leuk! Een leuke informele, gezellige plek om te lunchen, dineren en te chillen. De eigenaren laten zich inspireren door Friesland en er staan een paar echte pareltjes op de menukaart.

Je vindt Thúskomme in de Indische buurt van Amsterdam. Het is een bar-restaurant met een vleugje Friesland en een heerlijke plek om op zaterdag met je vrienden een kopje koffie te drinken terwijl je geniet van je vers gemaakte lunch. Maar je kunt er ook heerlijk dineren.

hotspot thuskomme

Het menu van Thúskomme

Het menu van Thúskomme is elke week anders. Ze proberen gerechten te maken met de producten die ze voorhanden hebben en met wat er in het seizoen is. Het kan dus zomaar zijn dat het menu elke week anders is. Dat vinden we leuk.

Één van de gerechten die nu op de kaart staat, is een tompouce van roggebrood met gerookte zalm en venkel-eiersalade. Het heeft nét even een twist en dus zeker waard om een keer te proberen. Heb je nog ruimte voor een toetje? Neem dan bijvoorbeeld de Fryske sûkerbôlle: krokant suikerbrood met ijs en citrus.

Gerechten bij Thúskomme in Amsterdam

Stukje Friesland in Amsterdam

De sfeer van het restaurant is heel relaxed en informeel. Boven de bar hangt een kleine tjalk (een houten scheepje) en op de muren zijn muurschilderingen te zien. Er zijn genoeg knusse bankjes om op te chillen. Het is echt een stukje Friesland in Amsterdam.

Daarnaast werken ze met biologische producten die ze geleverd krijgen van leveranciers uit heel Nederland. De vis komt van Terschelling en het vlees en de kaas komen uit Friesland.

Het adres van Thúskomme

Batjanstraat 1A
1094 RC Amsterdam

Thúskomme is geopend van dinsdag tot en met zondag. Bekijk de site voor de exacte openingstijden en voor meer informatie. Ook leuk om te weten, elke dinsdagavond zijn er open salsalessen, dus voetjes van de vloer!

Meer lezen over leuke plekjes in Amsterdam?

hotspot thuskomme
hotspot thuskomme

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.