Emmo de Bie
Emmo de Bie Afhalen 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Parmigiano in A’dam: afhaalpasta die is bereid in een hele Parmezaanse kaas

Pasta en kaas zijn een match made in heaven. Zo is het haast onmogelijk om nee te zeggen tegen een goede mac and cheese en is geen pasta compleet zonder flinke laag Parmezaanse kaas. Bij Parmigiano in de Amsterdamse Pijp kan je ook zo’n overheerlijke pasta-kaas combinatie scoren. Ze bereiden er namelijk hun pasta in een wiel Parmezaan. Dat kán niet anders dan overheerlijk zijn.

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in chique Italiaanse restaurants of Instagram. Pasta alla Ruota – pasta die wordt bereid in een hele Parmezaanse kaas. Meestal komt een ober dan met zo’n wiel Parmezaan naar je tafel gereden. De warme verse pasta gaat in die kaas – eventueel in combinatie met wat brandende alcohol (flambée) – wat resulteert in een overheerlijke saus.

Parmezaan to-go

Maar sinds kort hoef je niet meer een tafeltje te reserveren bij de betere Italiaanse restaurants om van deze lekkernij te kunnen genieten. Je kunt deze pasta namelijk gewoon afhalen bij Parmigiano op het Gerard Douplein in Amsterdam. En dan ook nog in meerdere smaken.

Alle verse pasta’s worden eerst bereid in het grote Parmezaanwiel, waarna ze op verschillende manieren worden afgetopt. Zo serveren ze onder andere pasta met champignons, spek en bieslook, en bijvoorbeeld de klassieke caprese met mozzarella, tomaat en pesto.

Voor iedereen

Van een van de initiatiefnemers van Parmigiano, Mark Noë, kan je zeggen dat hij er wel kaas van heeft gegeten. Hij is namelijk ook verantwoordelijk voor de Kaasbar in de Pijp. Waar dat restaurant zich meer richt op de chiquere kazen en bijpassende wijnen, is Parmigiano bewust laagdrempeliger.

Zo houden ze de prijzen bewust laag (tussen de € 10,- en € 13,-), terwijl ze wel echte Parmigiano Reggiano gebruiken. En we kunnen je vertellen, die is niet goedkoop! Daarnaast zijn ze van donderdag t/m zaterdag tot middernacht (!) open. Zo kan je tijdens of na het borrelen nog een goede late-night snack halen.

Logo Parmigiano Amsterdam
Bron: Parmigiano

Locatie en openingstijden

Parmigiano is gevestigd in een oude ijssalon op de Eerste van der Helststraat 27 (op de hoek van het Gerard Douplein). En ze zijn geopend op de volgende tijden:

Woensdag: 17.00 – 22.00
Donderdag: 17.00 – 00.00
Vrijdag: 17.00 – 00.00
Zaterdag: 12.00 – 00.00
Zondag: 17.00 – 22.00

Meer tips en recepten met Parmezaanse kaas:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.