Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Pindakaas door je pasta? Nigella Lawson bewijst dat het lekker kan zijn

Pindakaas: wie is er niet groot mee geworden? De gemalen pinda’s hebben een complete revolutie doorgemaakt de afgelopen jaren. Kenden we ‘m vroeger slechts in één vorm, tegenwoordig zijn de smaken niet aan te slepen. Ook wordt pindakaas in steeds meer gerechten verwerkt. We kijken niet meer op van pindakaas in koekjes, milkshakes of door je overnight oats. Maar nu is daar Nigella Lawson, met een recept voor pindakaas door je pasta.

Pindakaas door je pasta? Nigella Lawson bewijst dat het lekker kan zijn

De Britse TV-kok, kookboekenschrijfster en mediapersoonlijkheid staat er sowieso bekend om dat ze het niet zo nauw neemt met de regels van het koken. En dat maakt haar precies zo leuk. Zo was Nigella ook een van de eersten die met een recept van brownies met bacon op de proppen kwam, iets waar we toen nog van opkeken, inmiddels niet meer.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pasta met pindakaas

Nou steken we niet onder stoelen of banken dat we pindakaas door noodles met enige regelmaat en met veel liefde voorschotelen. Dit gaat dan dus wel om Aziatische gerechten, zoals deze beste pindakaasnoodles ooit, of deze noodles met tempeh en pindakaas. Maar zoals andere tegendraadse kok David Chang ook ooit viraal ging met zijn cacio e pepe met instant ramen, zo presenteert Nigella haar recept van pasta met pindakaas ook alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Nigella’s pasta

En dat recept is niet zo maar uit de lucht gegrepen, zo lezen we in het interview met Stylist. Na een grondige inspectie van haar voorraadkast besloot ze in het kader van een samenwerking een reeks eenvoudige recepten uit te proberen met voorraadklassiekers. Een daarvan werd pindakaas.

Kookvocht

Het geheim? Een subtiele hoeveelheid pindakaas door de eenvoudige saus, waarna het kookvocht van de pasta het meeste werk doet. Zoals we weten uit de Italiaanse keuken zorgt dit kookvocht voor een romige binding. Het resultaat: een dikke saus met smaakmakers als knoflook en tijm, waarbij de pindakaas een romige touch geeft, zonder het direct met pindakaas te associeren. Subtiel dus, zonder enige vorm van overdaad.

Het recept

Benieuwd geworden en zelf aan de slag? Het recept voor deze pasta met pindakaas vind je hier. Mooie bijkomstigheid: het kost je slechts 10 minuten voorbereiding én 10 minuten kooktijd. Grote kans dat dit een dagelijkse favoriet gaat worden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.