Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… afhalen bij restaurant Wils (door de drive through!)

Yes! Restaurant Wils in Amsterdam laat het vuur weer oplaaien! Het restaurant gaat op 2 juni weer open, maar je kunt vanaf donderdag 28 mei ook gerechten afhalen bij restaurant Wils. Haal je order af bij de ingang óf ga door hun Drive Through (toegankelijk te voet, op de fiets of in de auto).

Afhalen bij restaurant Wils

Wij zeiden het al: afhalen in een drive through is dé trend. Bij restaurant Wils kun je je bestelling afhalen bij de ingang van het restaurant óf jezelf vermaken met een ritje door de Wils Drive. Je bestelling wordt dan netjes voor je in je kofferbak gezet. Safe & sound.

Via QR-codes kun je thuis een bijpassende playlist opzetten en zien hoe de chefs de gerechten opmaken op het bord. Handig is daarbij dat Wils ervoor heeft gezorgd dat de gerechten zijn voorzien van kleurcodes. Met gekleurde stickertjes op de bakjes wordt precies duidelijk welke componenten er bij welk gerecht horen.

> Bekijk hier hoe Culy samen met Joris Bijdendijk door de drive through van Wils reed!

Afhalen bij restaurant Wils
Justin de Nooijer voor Culy

Wat eten we?

De gerechten van het afhaalmenu van Wils zijn – net als de gerechten die in het restaurant worden geserveerd – bedoeld om te delen.

Allereerst is er brood van de broodsommelier van Wils: een fantastisch donker brood waarbij al je in quarantaine opgedane bakkunsten zienderogen verbleken (sorry). Daarbij luchtige boter.

Ook is het welkomstdrankje dat je bij Wils direct uit de tap krijgt, nu gebotteld. Het is de kombucha met duindoornbes die in deze variant speciaal ontwikkeld is voor Wils door Butcha: het label van de mannen van Brandt & Levie en kombuchabrouwer Siewerd Nicolai. Dat heerlijke zure van de duindoornbes maakt dit de beste dorstlesser die je je kunt wensen.

Brood van de broodsommelier van Wils
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Frisse gerechten

En dan zijn er nog de gerechten. Zoals gele biet met frambozen: een gerecht dat heel bloemig en zomers aandoet. De granola met ras el hanout die we eroverheen mogen strooien is zó lekker kruidig en geurig! We hebben er nooit aan gedacht om ras el hanout met frambozen te combineren, maar het werkt als een tierelier.

Gele biet en framboos met granola
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Diezelfde zomerse frisheid heeft de parelgort met feta, doperwten en munt. En trouwens ook een prettige vettigheid, die achterblijft in je mond.

Parelgort met feta. munt en doperwten
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Maar alleen al voor de pompoen met sinaasappel, amandel en salie-olie zouden we meteen nog een ritje door de Drive Through maken. Al dan niet met gierende banden. Dit gerecht is net zo lekker als toen we het aten in het restaurant. De sinaasappel snijdt knap door dat weeïge zoete dat pompoen soms kan hebben. Als je wel een opkikker kunt gebruiken, this is it.

Pompoen met amandel, sinaasappel en salie-olie
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Lamsschouder

Bij deze frisse gerechten met heel veel smaakjes wordt een mooi stuk vlees geserveerd (voor vega’s is er een gerecht van geroosterde bloemkool met amandel, dadels en dukkah, dus dat klinkt minstens zo goed). In dit geval is dat een indrukwekkend stuk lamsschouder met dukkah, komijn en rozemarijn.

Het vlees rook al verrukkelijk in de auto, dus we kunnen niet wachten om aan te vallen. En het is fantastisch: de vuurmeesters van Wils hebben weer al hun skills in de strijd gegooid. De smaak van dit vlees is zo zacht en zalig, dat zelfs de mensen die menen dat lamsvlees een funky bijsmaak heeft, om zullen zijn. En die specerijen: zó lekker.

Lamsschouder / afhalen bij restaurant Wils
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Bread and butter pudding

Het feest is nog niet voorbij, want we hebben ook nog de bread and butter pudding van Wils. Twee prachtige slices met een dikke, donkere korst die net zo lekker chewy is als bijvoorbeeld zo’n Franse cannelé. Alsof ‘ie in een tinnen vorm is gegoten en op hoog vuur is gebakken, dat idee.

Erbij zit een frisse curd van pompelmoes, die ervoor zorgt dat dit dessert nergens te zoet wordt. Zo hoop je dat een nagerecht smaakt.

Bread and butter pudding van Wils
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Plankgas naar de Wils Drive!

Wij vinden het razend knap hoe het team van Wils met de grote omschakeling naar take away toch de kwaliteit en het karakter van het restaurant heeft weten te vangen. Het vuur dat je ook thuis terugproeft, de gerechten die hoog op smaak zijn en de speelsheid waarmee het concept wordt gepresenteerd (in het restaurant word je geëntertaind door de vlammen, nu kun je door de Wils Drive): het is opnieuw allemaal een unieke ervaring.

Je kunt van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 en 20:00 uur afhalen bij restaurant Wils. De take-out bevindt zich rechts in de hal bij de ingang. Van donderdag t/m zaterdag kun je tussen 17:00 en 20:00 uur ook door de Drive. Die bevindt zich tegenover de ingang van Wils en is toegankelijk te voet, op de fiets of in de auto.

Kijk voor meer informatie op de website van restaurant Wils

Wils Drive
Bron: Justin de Nooijer voor Culy