Zo maak je zelf Griekse tzatziki

Monique van Loon 2 sep 2015 Diner

Heerlijk om bij een barbecue op tafel te zetten: Griekse tzatziki. Supermakkelijk om zelf te maken, en honderd keer lekkerder dan uit een flesje uit de supermarkt.

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de komkommer en bestrooi met een flinke snuf zout en laat uitlekken in een vergiet of in een kommetje op wat keukenpapier.

Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt, olijfolie, fijngehakte knoflook en munt. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

Tzatziki - traditional greek sauce.

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Klein handje munt, fijngehakt
  • 1 volle theelepel citroensap
Reageer op artikel:
Zo maak je zelf Griekse tzatziki
Sluiten