Redactie
Redactie Diner 2 sep 2015

Zo maak je zelf Griekse tzatziki

Heerlijk om bij een barbecue op tafel te zetten: Griekse tzatziki. Supermakkelijk om zelf te maken, en honderd keer lekkerder dan uit een flesje uit de supermarkt.

Lekker bij de barbecue, maar ook bij je broodje (of bowl!) gyros of als bijgerecht bij deze citroenaardappeltjes.

Culy Homemade: Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

griekse tzatziki in een schaaltje

Tzatziki maken

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de komkommer en bestrooi met een flinke snuf zout en laat uitlekken in een vergiet of in een kommetje op wat keukenpapier.

Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt, olijfolie, fijngehakte knoflook en munt. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

Meer Griekse recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf Griekse tzatziki
Sluiten