Griekse taco’s met tzatziki, olijven en feta

Culy 14 mrt 2015 Diner

Dol op taco’s en de Griekse keuken? Maak dan deze vegetarische variant van Renée Kemps met tzatziki, olijven en feta. 

Rasp voor de tzatziki de komkommer met een grove rasp. Knijp het vocht er uit met je handen. Voeg de rest van de ingrediënten en een scheutje olijfolie toe. Zet apart.

Verhit een grillpan. Snijd de courgette in dunne plakjes en bestrijk beiden zijden met olijfolie. Grill aan beide zijden tot ze bruin worden. Snijd de cherrytomaatjes en olijven doormidden, en de ui in dunne ringen. Schep om met een beetje olijfolie, zout en peper. Snijd de kruiden fijn.

Bestrijk beide zijden van de tortilla’s licht met olijfolie en grill ook deze aan beide zijden tot ze bruin kleuren. Schep twee eetlepels tzatziki op de wrap en schep er wat groenten bovenop. Kruimel wat feta er overheen en breng op smaak met de kruiden, zout en peper.

Serveer met een citroen partje en een scheutje olijfolie.

taco2

Voor 6 taco’s

Voor de tzatziki:

  • 1 grote komkommer, zaadlijsten verwijderd
  • 400 gram volle griekse yoghurt
  • 15 gram verse munt
  • 3 kleine knoflooktenen
  • 1 eetlepel zeezout

Voor de taco’s:

  • 6 kleine tortilla’s
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • ½ courgette
  • 200 gram olijven, ontpit
  • 200 gram zachte feta
  • 15 gram verse munt
  • 15 gram verse oregano
  • 1 theelepel zeezout
  • Olijfolie
  • 1 citroen in partjes
Reageer op artikel:
Griekse taco’s met tzatziki, olijven en feta
Sluiten