Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle zelfgemaakte flatbreads met ei en mangochutney

Heb je geen brood meer in huis maar wel trek in een ontbijtje of lunch? Deze snelle zelfgemaakte flatbreads van Jamie Oliver zijn zó eenvoudig te maken, dat je nooit meer zonder brood hoeft te zitten. Lekker met zachtgekookt ei, mangochutney, yoghurt en rode chilipeper.

Wist je dat je zelf flatbread kunt maken binnen 5 minuten? Inclusief kooktijd. En laat het daarna maar aan Jamie Oliver over om daar een lekkere topping bij te verzinnen. Zijn flatbreads met ei, mangochutney en chili zijn om je vingers bij af te likken.

Zelfgemaakte flatbreads met ei en mangochutney

Zelfgemaakte flatbreads met ei

Kook de eieren ongeveer vijfenhalve minuut, tot ze zachtgekookt zijn. Spoel ze af onder koud water en pel ze voorzichtig. Leg ze zolang opzij.

Meng het zelfrijzend bakmeel met de 6 eetlepels yoghurt en de olijfolie in een kom. Kneed het tot een bal. Verdeel in twee ballen en rol ze op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een ovaal (of iets wat daarop lijkt).

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op medium tot hoog vuur en bak de flatbreads in ongeveer 3 minuten per kant gaar en bruin.

Besmeer je zelfgemaakte flatbreads met de mangochutney, gooi er een klodder yoghurt op en verdeel de eieren over het flatbread.

Strooi de rode chilipeper erover en maak af met zout en peper. Voeg eventueel nog wat extra kloddertjes mangochutney en yoghurt toe als je dat lekker vindt.

Zelfgemaakte flatbreads

Jamie Oliver

Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle zelfgemaakte flatbreads met ei en mangochutney
Sluiten