Culy
Culy Diner 18 april 2013

Glutenvrij volkoren flatbread

Het blijft altijd lastig om een goed recept voor glutenvrij brood te vinden, en toen we dit recept voor glutenvrij flatbread vonden sprongen we dan ook een gat in de lucht. Nee, het is niet hetzelfde als het “normale” brood, maar zeker een goede vervanger.

Verwarm je oven op 180-200 graden voor (afhankelijk van de sterkte van je oven). Meng het meel, water en het zout en kneed tot een dik, maar niet te nat deeg. Voeg dus niet in één keer al het water toe, maar test wat voor jou de beste consistentie is. Dek het af en laat dertig minuten rusten.

Rol het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer twintig minuten gaar. Of het brood gaar is, check je door er een vork in te steken. Is deze schoon? Dan zit je goed.

Snijd het brood in stukken en serveer direct.

Is dit recept jou iets te saai? Voeg dan eventueel naar smaak verse kruiden, zaden en bijvoorbeeld knoflook toe.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Glutenvrij volkoren flatbread
Sluiten