Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle flatbreads met yoghurt, ei en gekarameliseerde ui

Een groot voordeel aan thuiswerken, is dat je net wat meer tijd hebt (en je eigen keuken tot je beschikking…) om een heerlijke lunch voor jezelf te maken. Zo maakten wij deze snelle flatbreads met yoghurt, ei en gekarameliseerde ui.

Zelf flatbread maken is supersimpel en snel: binnen 5 à 6 minuten kun je van je zelfgebakken brood genieten. Eitje dus.

We belegden de flatbreads met wat we nog in huis hadden. Dat werd dus: yoghurt, zachtgekookt ei en gekarameliseerde ui. Superlekker!

> Check ook: 8x lekkere lunches voor als je thuiswerkt

Snelle flatbreads met yoghurt en ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Snelle flatbreads

Bak de uiringen op laag vuur in een eetlepel olijfolie tot ze mooi zacht worden. Trek er zeker 10 minuten voor uit. Voeg een snuf komijn toe.

Meng het zelfrijzend bakmeel met de 6 eetlepels yoghurt en een eetlepel olijfolie in een kom. Kneed het tot een bal. Verdeel in twee ballen en rol ze op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een ovaal (of iets wat daarop lijkt).

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op medium tot hoog vuur en bak de flatbreads in ongeveer 3 minuten per kant gaar en bruin.

Kook ondertussen de eieren zoals je ze het liefst hebt (wij gingen voor 6,5e minuut). Pel ze en leg ze opzij.

Besmeer de flatbreads met de extra yoghurt en verdeel de eieren er in stukjes overheen. Volg met de uien en de koriander en besprenkel met zout en de chaat masala (of extra komijn).

Ook lekker met een klodder mango chutney of je favoriete hot sauce!