Redactie
Redactie Diner 6 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je een foolproof paella

Paella is misschien wel het bekendste gerecht uit de Spaanse keuken, maar hoe maak je het zelf? In deze video van Jamie Oliver’s FoodTube maakt gastchef Omar Allibhoy de klassieker. 

Tijdens het koken geeft Omar ons een paar handige tips. Om het nog iets makkelijker te maken zetten wij die voor je op een rij.

Saffraan

Om de saffraan meer smaak te geven kun je deze van tevoren verwarmen. Verpak het in een pakketje van aluminiumfolie en leg ongeveer tien seconden in een loeihete pan. Kneus de draadjes wanneer je ze gebruikt.

Niet roeren!

Anders dan risotto en juist precies zoals bij sushi is het belangrijk om de rijst niét te roeren. Wanneer de rijst gaar is haal je de pan van het vuur en dek je hem nog tien minuutjes af met aluminiumfolie om na te laten garen.

Paellarijst

De soort rijst die je gebruikt voor paella is van groot belang. Gebruik altijd rijst met een korte korrel, omdat deze het meeste vocht opslurpt. Een bekende soort is bomba, maar kun je deze (of andere paellarijst) niet vinden? Dan volstaan risotto- en sushirijst ook.

Meer lekkere Spaanse recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.