Spaanse tortilla met erwtjes en tomaat

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: een zomerse Spaanse tortilla met erwtjes en tomaat.

Zet een pan met water op. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af. Snijd de aardappelen in schijfjes. Snijd de tomaten door vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat hierna in reepjes. Snipper een ui.

Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een grote koekenpan olijfolie en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten. Verdeel de aardappelschijfjes, tomaat en doperwtjes over de pan. Schenk het eimengsel over de groenten in de pan. Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla in 15-20 minuten gaar en goudbruin worden.

Om de tortilla mooi uit de pan te krijgen leg je een groot bord op de tortilla, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert. Leg hier na nog een ander bord op de tortilla keer nog een keer om, zo komt de tortilla mooi en in één stuk uit de koekenpan.

Verdeel de tortilla over vier borden en serveer met wat stokbrood. Tip: lekker met een groene salade.

spaanse-tortilla-met-erwtjes-en-tomaat

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!