Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: patatas bravas met chorizo en een gebakken eitje

De lekkerste guilty pleasure: patatas bravas met plakjes knapperige chorizo. En een gebakken eitje en citroen-aïoli om het feest af te maken. Lekker met een groene salade erbij of gewoon zo, als snack.

Wat een topidee: knapperige patatas bravas in een lekkere spicy saus, stukjes chorizo en afgemaakt met een gebakken ei. Puur eetgenot!

In het oorspronkelijke recept worden de aardappeltjes krokant gefrituurd. Wij gaan voor een iets makkelijkere en lichtere versie en bakken ze goudbruin en fluffy in de oven. Je kunt de schil er trouwens gewoon aan laten zitten, maar dat hoeft niet.

De plakjes chorizo bakken we dan weer wél, in een pan, zodat ze lekker knapperig worden. Onze favoriete manier om chorizo te eten.

De citroen-aïoli maken we zelf, maar om het onszelf makkelijker te maken, kopen we de bravas-saus kant-en-klaar. Die verkopen ze gewoon in de supermarkt. Je kunt ‘m ook zelf maken, check dan het recept in de ingrediëntenlijst hiernaast.

patatas bravas

Zo maak je deze patatas bravas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat een bakplaat of braadslede mee verwarmen.

Kook de aardappeltjes in ongeveer 10 minuten gaar, giet af en laat kort droogstoken. Schud de pan flink heen en weer, zodat stukjes zetmeel loskomen aan de randjes van de aardappeltjes. Dat gaat straks voor een extra krokant korstje zorgen.

Stort ze op de bakplaat en giet er wat zonnebloemolie overheen. Laat de aardappeltjes in 20 à 25 minuten goudbruin bakken in de oven.

Maak ondertussen de citroen-aïoli door alle ingrediënten te mengen in een keukenmachine (of met een staafmixer). Zet opzij.

Bak de plakjes chorizo knapperig in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.

Als de aardappeltjes krokant zijn, hussel je ze door wat van de bravas-saus. Begin eerst met een eetlepel en kijk of er nog meer bij moet.

Verdeel de aardappeltjes over twee kommetjes en stop de plakjes chorizo ertussen. Druppel de aioli eroverheen en bestrooi met peterselie. Bak voor elk kommetje een eitje en leg die bovenop de patatas bravas. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en serveer.

patatas bravas

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.