Bladerdeegpizza met courgette, pesto en rauwe ham

Culy 8 sep 2015 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: bladerdeegpizza met courgette, pesto en rauwe ham.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de ontdooide bladerdeegvellen in een rechthoek op het bakpapier. Laat de velletjes iets overlappen met elkaar en druk de naadjes dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Snijd de courgette in plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Bestrijk het bladerdeeg met de pesto en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de courgette, cherrytomaatjes en pijnboompitjes over de pesto.

Bak de bladerdeegpizza in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de ham en rucola over de pizza en besprenkel met een beetje balsamico. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pizza in gelijke stukken.

bladerdeegpizza-met-courgette-pesto-en-rauwe-ham-2 bladerdeegpizza-met-courgette-pesto-en-rauwe-ham

Voor 4 personen:

  • 80 gram geraspte kaas
  • 1 courgette
  • 200 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 6 vellen bladerdeeg
  • 6 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld Parma- of Serranoham)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamico-azijn of -dressing
Reageer op artikel:
Bladerdeegpizza met courgette, pesto en rauwe ham
Sluiten