Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 21 aug 2025
Leestijd: 2 minuten

Razendsnelle udon-noodles uit de wok met garnalen én een verrassende smaakmaker

Binnen 15 minuten heb je deze razendsnelle udon noodles uit de wok met garnalen op tafel. De bijzondere avondmaaltijd heeft een geheim ingrediënt en is ideaal voor drukke dagen.

Verrassend ingrediënt

Deze udon noodles uit de wok zijn geheel geïnspireerd op een gerecht dat we aten bij Sichuan Restaurant op de Zeedijk in Amsterdam. Waar we gezellig met een groep vrienden de spicy shrimp bestelden, niet wetende wat ons te wachten stond.

De garnalen waren verrassend verslavend: pittig, krokant, gekruid en gewokt met komijn. Deze specerij associëren we niet zo snel met de Chinese keuken, terwijl het er vaker terugkomt dan je denkt. Samen met szechuanpeper en chilipeper levert het verrassende ingrediënt een smaak op waar je u tegen zegt.

We hebben het direct ook thuis gemaakt en waren he-le-maal verkocht.

De keukens van China: van kantonees tot szechuan

Udon noodles uit de wok met garnaal
Ogechi Chibueze voor Culy.nl

Garnalen, uien en paprika

Garnalen hebben de kracht om elke maaltijd extra luxe te laten voelen. Dat maakt deze udon noodles uit de wok tot de ideale maaltijd om jezelf mee te verwennen, maar ook om te serveren aan gasten.

Naast de spicy garnalen voegen we uien en paprika toe. Udon noodles erbij en je hebt binnen 15 minuten een heerlijke avondmaaltijd.

Serveer er een frisse komkommersalade bij met sesamolie en rijstazijn of houd het makkelijk met kant-en-klare kimchi.

Udon noodles uit de wok met garnaal
Ogechi Chibueze voor Culy.nl

Udon noodles uit de wok met spicy garnalen en paprika

  1. Maak de garnalen schoon en marineer ze met zout, witte peper, en shaoxing wijn (optioneel). Laat de garnalen 5 minuten marineren en gebruik deze tijd om alle groente te snijden en de saus te maken.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de udon noodles gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  3. Meng 1 eetlepel sojasaus met 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel maizena en 100 ml water.
  4. Verhit een bodempje neutrale (wok)olie in een wokpan. Bestrooi de gemarineerde garnalen met maïzena en wok de garnalen ongeveer 2 minuten tot ze roze van kleur zijn. Haal ze daarna uit de pan
  5. Voeg 1 eetlepel gedroogde chilipeper (gebruik chilivlokken als je geen hele pepers hebt) toe met 1 theelepel szechuanpeperkorrels, 1 eetlepel komijnzaadjes, gehakte bosui en gember wok dit 30 seconden. Doe daarna de gesneden uien en paprika erbij en wok 1 minuut mee. Giet de saus erbij en kook 1 minuut tot de saus is ingedikt.
  6. Doe de udon noodles erbij. Schep goed om en wok het geheel nog eens anderhalve minuut. Schik de udon noodles uit de wok in een kom, bestrooi met sesamzaadjes en extra gesneden bosuitjes en serveer.
Udon noodles uit de wok met garnaal
Ogechi Chibueze voor Culy.nl

De lekkerste wok-recepten vind je hier:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.