Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 23 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: kipnuggets met zelfgemaakte appelketchup

Als er één zekerheid in het leven is, dan is het wel dat kinderen verzot zijn op kipnuggets. En eerlijk gezegd: geef ze maar eens ongelijk… Daarom laten we je zien hoe zelf kipnuggets maken in z’n werk gaat. Mét een zelfgemaakte appelketchup. Want zelfgemaakt is altijd lekkerder!

Het recept zal niet alleen in de smaak vallen bij kinderen, het is bovendien ook nog eens een leuk recept om samen met je kinderen te maken. Laat ze met name platte bolletjes van het kippengehakt maken en zet hun hulp in bij het paneren van de kip.

Want wie van jongs af aan leert hoe leuk het is om in de keuken te staan, heeft daar een leven lang plezier aan…

chicken nuggets met appelketchup
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de kip nuggets met zelfgemaakte ketchup

De appelketchup

  1. Doe de suiker, water en appelazijn in een steelpannetje en breng op matig vuur aan de kook. Roer niet. Begint de suiker te pruttelen? Voeg dan voorzichtig de stukjes appel en de tomatenpasta toe. Schenk er nog een klein scheutje appelazijn bij zodat de appeltjes onderstaan. Roer kort zodat de tomatenpasta gelijkmatig verdeeld is en laat dit een uurtje pruttelen op laag vuur, zonder deksel.
  2. Zet het vuur uit en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Deze kun je tot 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

De kipnuggets maken

  1. Doe het kippengehakt samen met het ei, peper, zout en nootmuskaat in een kom en kneed tot een homogene massa.
  2. Zet op je werkblad drie schaaltjes (of diepe borden) klaar gevuld met bloem, het geklutste ei (met een scheutje olie) en eentje met panko. Zet ook een lege schaal klaar.
  3. Rol nu balletjes van de chicken nuggets en duw ze een beetje plat. Haal de platgedrukte balletjes nu eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg ze op de lege schaal.
  4. Klaar met paneren? Verhit dan een grote pan met frituurolie. Zodra deze warm is, kunnen de kipnuggets gefrituurd worden tot ze een goudgele kleur krijgen. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en serveer met de appelketchup.
kipnuggets met appelketchup
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer koken met kinderen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.