Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Knoflookkip (met maar 5 ingrediënten) uit het nieuwe boek van Jamie Oliver

We zitten weer volledig in het werkritme en de daarbij behorende vraag ‘wat eten we vanavond?’. Maar gelukkig is daar Jamie Oliver. In zijn nieuwe boek ‘5 ingrediënten mediterraan’ geeft hij ons inspiratie voor makkelijke gerechten met weinig boodschappen. Culy mag alvast Jamie’s recept voor heerlijke knoflookkip met romige kikkererwten, spinazie en sumak met je delen.

Jamie bracht al eerder een fantastisch kookboek uit met recepten die met slechts vijf ingrediënten op tafel getoverd kunnen worden. Toch had de chef nog inspiratie genoeg voor een nieuw boek met 125 recepten met een mediterraans tintje. Van Tunesische spaghetti met garnalen tot aan een easy vijgentaart of deze bizar makkelijke knoflookkip; Jamie does it again!

Jamie: “Dit vlugge gerecht, geïnspireerd op zalige Libanese smaken, is perfect als gemakkelijke maaltijd. Een pot mooie, dikke kikkererwten is een echte game changer op het gebied van smaak en textuur.”

Knoflookkip van Jamie Oliver
Bron: 5 Ingredients Mediterranean by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Recipe photography: © David Loftus, 2023.

Knoflookkip met romige kikkererwten, spinazie en sumak

Pel de tenen knoflook, snijd ze in de lengte in plakjes, zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en roer regelmatig. Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 repen en hussel ze met een snuf zeezout en zwarte peper door elkaar. Schep de plakjes knoflook wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit de pan. Leg de repen kip in de knoflookolie en blijf ze 5 minuten regelmatig keren, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schep de repen kip op een bordje en doe de kikkererwten (met vocht en al) in de pan. Voeg de spinazie, het grootste deel van de krokante plakjes knoflook en 1 eetlepel rodewijnazijn toe, en hussel de boel op het vuur door elkaar tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe, doe de repen kip terug in de pan en maak het gerecht af met de apart gehouden knoflook en een royale snuf sumak.

Energie: 406 kcal, vet: 13,3 g, verz. vet: 2,2 g, eiwit: 48,8 g, koolhyd. 23,2 g, suiker: 3,1 g, zout: 1,3 g, vezels: 1,1 g.

Jamie Oliver 5 ingrediënten mediterraan

> 5 ingrediënten mediterraan van Jamie Oliver is nu te koop.

5 ingrediënten mediterraan door Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2023 5 Ingredients Mediterranean). Recept fotografie: © David Loftus, 2023.

Meer makkelijke recepten van Jamie Oliver:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.