Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 7 dec 2025
Leestijd: 2 minuten

De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond

Deze tortellini ovenschotel is precies het soort gerecht dat bedoeld is voor drukke dagen. Zo’n dag waarop je geen tijd hebt voor ingewikkelde recepten met tig stappen, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten je dat jou en de eters thuis tevreden stelt.

De tortellini ovenschotel kun je ook zien als de lazy man’s lasagna, net als deze raviolli-lasagne uit een pan. In het gerecht gaat een snelle tomatensaus, kaas (lekker royaal strooien) en natuurlijk de gevulde pasta. We gaan voor al carne, lekker vlezig. Maar elke variant werkt prima.

Tortellini ovenschotel
Ogechi Chibueze voor Culy

Recepten met tortellini zijn ideaal voor doordeweekse avonden, omdat de vulling al het werk voor je doet. Het is een pasta die nooit teleurstelt en kinderen zijn er gek op. Dit is dan ook de reden dat we altijd wel een zak van die leuke kleine pasta in huis hebben. Niet alleen in de voorraadkast, maar ook de vriezer, met tortellini is één ding zeker: geen gedoe en geen gezeur. Daar doen we het voor!

Tortellini ovenschotel
Ogechi Chibueze voor Culy

Waarom je ovenschotel veel beter smaakt als je ‘m 20 minuten laat staan

Hoe we de tortellini ovenschotel zo snel klaar krijgen is door de snelle tomatensaus met ansjovis en balsamico. Geen tomatensaus uit pak dus, want eerlijk is eerlijk: een zelfgemaakte tomatensaus is altijd lekkerder en op smaak willen we niet inleveren. Het maken van de saus kost gelukkig maar maximaal 5 minuten, met op het laatst een kleine scheut sojasaus. Dat geeft de saus diepte, alsof hij eigenlijk uren op het vuur heeft staan pruttelen, zoals een bolognese. In combinatie met de ansjovis in de tomatensaus is dit een klapper van umami.

Vergeet umami: de zesde smaak bestaat écht – en hij maakt alles lekkerder

8 x tips voor de lekkerste zelfgemaakte tomatensaus

Tortellini ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de gezeefde tomaten in een kom. Voeg hier aan toe: de gehakte knoflook, 5 geprakte ansjovisfilets, 1 eetlepel balsamico, 1 eetlepel honing, 1 theelepel cacaopoeder, 1 eetlepel sojasaus, een scheutje water, een paar flinke draaien zwarte peper en een kleine snuf zout. Roer goed en voeg de gedroogde basilicum toe naar smaak.
  3. Doe de tortellini in een ovenschaal en giet de saus erbij. Schep om en bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep nog een keer om, om zo de kaas te verdelen. Bestrooi met de rest van de geraspte mozzarella en leg daarna de plakjes mozzarella erop. Maak af met verse basilicum en wat zwarte peper.
  4. Bak de tortellini ovenschotel in 20 minuten gaar en laat nog even 5 minuten rusten voordat je ‘m serveert.
Tortellini ovenschotel
Ogechi Chibueze voor Culy

Mijn favoriete 20-minuten maaltijden:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.